Stadsontwikkelaar regio Noord-West

40 uur Ontwikkelings- & Locatiemanagement Amsterdam
BPD nieuwbouw voor gezin met oudere kinderen

Ben jij een pionier? Een conceptueel denker. Voel jij je verbonden met de maatschappelijke en urgente woningbouwopgave in de noordelijke Randstad? Ben jij ondernemend, nieuwsgierig en tegelijkertijd resultaatgericht? Dan ben jij de stadsontwikkelaar die we zoeken!

Als stadsontwikkelaar is jouw doel het verwerven, initiëren en ontwikkelen van stedelijke gebieden. Hierbij gebruik je de uitgebreide kennis en kunde binnen BPD maar ook van buiten de organisatie.

Jouw werkgebied is divers: van Hilversum tot Utrecht en van Haarlem tot Alkmaar. Elke keer opnieuw onderzoek en verken je wat de kansen en mogelijkheden zijn van dit gebied. Jij bent in deze gebieden de aanjager en de verbinder bij de totstandkoming van nieuwe samenwerkingsverbanden. Je ontwikkelt een relevant netwerk in het nieuwe woongebied, initieert vernieuwende samenwerkingen met een ander perspectief en bedenkt nieuwe woonconcepten en innovatieve product-marktcombinaties.

In deze rol heb je duidelijke prestatiedoelen: je impact en zichtbaarheid in netwerken en je proactieve bijdrage aan visie- en strategievorming en in- en externe samenwerking staan centraal. Je vormt de schakel tussen de ontwikkelingsmanagers in je regio en een landelijk team van stadsontwikkelaars. De stadsontwikkelaars hebben allemaal een andere achtergrond, van Bouwkunde tot Sociale Geografie, en van architect tot ondernemer. Dat maakt dat ze vanuit verschillende perspectieven naar de stad kijken en je onderling veel kennis uit kan wisselen.

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem contact op met onze recruiter.

Eric Blatter
Recruiter bij Novesta
Solliciteer

Wat ga jij bij ons doen?

 • Je bent onze oren en ogen in de stad. Je kent de vraagstukken en hebt een duidelijk beeld over hoe je deze kunt aanpakken.
 • Je spot nieuwe initiatieven en projecten voor stedelijke gebiedsontwikkeling in (nieuwe) markten. Hiervoor maak je ook een strategisch acquisitieplan.
 • Met jouw ruimtelijke, sociale en economische analyses van de markt, steden en wijken weet jij als geen ander ontwikkel- en acquisitieplannen te onderbouwen en overtuigende proposities te ontwikkelen.
 • Je ontwikkelt passende en haalbare proposities en ontwikkelplannen voor stedelijke gebiedsontwikkelingen met aantrekkelijke programma’s. In deze proposities wordt passend invulling gegeven aan het ruimtelijke kader maar ook ruimtelijke ordening, de financiële haalbaarheid, draagvlak en partnerships.
BPD nieuwbouw voor gezin met oudere kinderen

Dit ben jij

 • Je hebt een relevante wo-opleiding afgerond in de richting van Bestuurskunde, Sociale Geografie, Planologie, Stedenbouw, Architectuur of Real Estate & Housing.
 • Je hebt minimaal 7-10 jaar ervaring in o.a. procesmanagement, projectontwikkeling, acquisitie, gebiedsontwikkeling en beheersing van de financiële risico’s in stedelijk projectontwikkelingen.
 • Je hebt kennis van en ervaring met het werken met gemeenten, corporaties en andere mogelijke samenwerkingspartners en het sturen op resultaat in complexe organisaties, projecten en besluitvorming.
 • Je hebt uitgebreide kennis van de woningmarkt en de vastgoed-en corporatiesector.
 • Je hebt ruime ervaring met succesvolle, vernieuwende stedelijke vastgoedontwikkelingen (concept, proces, arrangement, doelgroepen, samenwerkingspartners etc.).
 • Je bent klantgerichtheid, hebt doorzettingsvermogen en overtuigingskracht en weet gemakkelijk contacten te leggen met verschillende stakeholders voor de middel- en lange termijn.
 • Je hebt ruime ervaring met het geven van presentaties, spreken op podia, actieve deelname aan het debat en het leiding geven aan en participeren in werkbijeenkomsten.

Dit bieden wij jou

 • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de cao BPD 2020-2022.
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget.
 • De kans om te werken aan inspirerende projecten, in een prettige werksfeer en met leuke collega’s.

Wie zijn wij?

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 375.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft.

Leer onze organisatie kennen

Solliciteren of meer weten?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Eric Blatter van Novesta. Hij doet de eerste gespreksronde en kan je natuurlijk meer vertellen over de functie en werken bij BPD. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat gevonden hebben. Een assessment is onderdeel van de selectieprocedure.

Carina Hak over werken bij BPD
Als senior ontwikkelaar werk ik nauw samen met de ontwikkelingsmanager. We hebben veel verschillende disciplines in huis, zodat we snel kunnen schakelen. In de projecten waaraan ik werk ben ik blij te zien dat we bijdragen aan een groter aanbod van betaalbaar wonen

We zijn een grote organisatie wat veel voordelen biedt. Alles is goed geregeld en je hebt eenvoudig toegang tot de aanwezige kennis. BPD is allesbehalve log en je krijgt alle vrijheid om samen met je collega’s de projecten te ontwikkelen. Ook houden we ons als grootste ontwikkelaar veel bezig met belangrijke thema’s als betaalbaarheid en duurzaamheid.

De goede werksfeer bij BPD geeft me ontzettend veel energie. Ik geniet dagelijks van de mooie mix van mensen waarmee ik werk. Collega’s met wie je kunt lachen, collega’s met wie je kunt sparren en collega’s die zeer deskundig zijn. Er is erg veel kennis in huis, er wordt hard gewerkt, met enorm veel plezier.

Carina Hak BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Carina Hak
Senior ontwikkelaar
Mail Carina Hak

Op de hoogte blijven van ons werk?

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem contact op met onze recruiter.

Eric Blatter
Recruiter bij Novesta