Senior ontwikkelingsmanager regio Zuid

40 uur Ontwikkelingsmanagement Eindhoven
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Voel jij je verbonden met de maatschappelijke en urgente woningbouwopgave in Brabant? Wil je met jouw commerciële drive in combinatie met voldoende bagage zelfstandig de verantwoordelijkheid dragen voor het gehele traject van onze gebiedsontwikkelingen? Ben je gedreven om wezenlijk impact te maken en een serieuze bijdrage te leveren aan de doelstellingen van de regio? Dan ben jij misschien wel de ervaren, resultaatgerichte en ondernemende ontwikkelingsmanager voor de regio Zuid die we zoeken!

Dit is een baan met impact: gebiedsontwikkelingen verwezenlijken via een gedragen idee, naar realisatie van een gebied, met als ultiem doel zeer tevreden bewoners. Als ervaren ontwikkelingsmanager ben je ons gezicht, spreekbuis en visitekaartje en draag je hier de verantwoordelijkheid voor het gehele ontwikkeltraject. Een uitdagende positie in het hart van ons bedrijf die past bij iemand met enthousiasme en daadkracht, waarbij je meedenkt over richting en strategie, zowel in het ruimtelijke domein als in de regio als MT-lid. Daarom ben je zowel operationeel en tactisch als strategisch sterk. Functioneel geef je leiding aan de medewerkers van je ontwikkelteam. Als ervaren ontwikkelingsmanager vervang je met regelmaat de regiodirecteur in projecten. Daarnaast rapporteer je maandelijks aan de regiodirectie over jouw lopende projecten in termen van tijd, geld en kwaliteit.

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Koen Vermulst
Recruiter bij Dux Nova
Solliciteer

Wat ga jij bij ons doen?

 • Regio Brabant kent voor jou geen geheimen: je hebt een sterk netwerk en weet wat nodig is om het primaire doel van je functie te realiseren, namelijk het verwerven, initiëren en (mee)ontwikkelen van nieuwe grootschalige leefomgevingen. Daartoe sluit je samenwerkingsovereenkomsten met derden. Dat kunnen gemeentes, corporaties, collega-ontwikkelaars en aannemers zijn. Jij benut je netwerk om die partners te verbinden en je bouwt dat netwerk steeds verder uit. Je bent dus sterk aan zowel de acquisitie- als de menskant.
 • Je ontwikkelt plannen voor locaties en grote projecten (inclusief grondexploitatie en procesmanagement). Bij deze integrale projecten wordt er naast woningen ook commercieel vastgoed ontwikkeld.
 • Je hebt de kansen en bedreigingen van nieuwe projecten scherp op je netvlies en schakelt extra expertise in waar nodig. Dit vraagt om proactiviteit en een voortdurende nieuwsgierigheid naar wat er gebeurt in jouw regio. Vanzelfsprekend deel je je kennis op het gebied van ontwikkelingen in ruimtelijke ordening en de vastgoedmarkt met collega’s. En zij met jou natuurlijk.
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Dit ben jij

 • Je hebt een relevante wo-opleiding succesvol afgerond. Bijvoorbeeld in de richting van Sociale Geografie, Planologie, Bouwkunde, Rechten, Bedrijfskunde.
 • Je hebt minimaal 10 jaar relevante werkervaring in o.a. procesmanagement, projectontwikkeling, acquisitie en ontwikkeling, gebiedsontwikkeling en beheersing van de financiële risico’s.
 • Je bent resultaatgericht en ervaren in het succesvol afronden van complexe onderhandelingen.
 • Je hebt basiskennis van architectuur en stedenbouw. Je beschikt over basiskennis van risico- en financieringsmanagement.
 • Je bent sociaal zeer vaardig en beschikt over goede contactuele, commerciële en diplomatieke eigenschappen.
 • Je beschikt over managementervaring; bijvoorbeeld met het aansturen van (ontwikkel)teams.
 • Je beschikt over zeer goede en diepe kennis van de woon- en vastgoedmarkt, de opgave waar de zuidelijke randstad voor staat en de daarmee samenhangende wet- en regelgeving.
 • Je hebt een uitstekend netwerk in Brabant.

Dit bieden wij jou

 • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de cao BPD 2020-2022.
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget.
 • De kans om te werken aan inspirerende projecten, in een prettige werksfeer en met leuke collega’s.

Wie zijn wij?

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 375.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft.

We behoren tot de top 5% van beste werkgevers in Nederland volgens een werkbelevingsonderzoek uitgevoerd door het onafhankelijke bureau de MonitorGroep. Onze medewerkers behoren daarmee tot de gelukkigste in Nederland en ervaren in hun werk dat ze het beste uit zichzelf kunnen halen, hun kennis en vaardigheden kunnen benutten en bovenal: dat ze veel plezier in hun werk hebben.

Leer onze organisatie kennen

Solliciteren of meer weten?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Koen Vermulst van Dux Nova. Hij doet de eerste gespreksronde en kan je natuurlijk meer vertellen over de functie en werken bij BPD. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat gevonden hebben. Een assessment is onderdeel van de selectieprocedure.

Mireille Knape over werken bij BPD
Bij BPD kan ik mijn passie volgen, door samen met anderen fijne woongebieden te creëren. Elk project is anders en heeft specifieke aandachtspunten, waar we intern bijna altijd een oplossing voor kunnen vinden. Er is bij BPD zoveel kennis in huis en hierdoor leer ik dagelijks

Als gebiedsontwikkelaar ben ik verantwoordelijk voor de totale gebiedsontwikkeling. Samen met een team probeer ik met name in de beginfase een goed integraal concept te bedenken en rekening te houden met alle wensen en eisen. Vervolgens zetten we heldere kaders neer om tot een bestemmingsplan te komen. Er is enorm veel kennis in huis, waardoor we vrijwel altijd wel een oplossing vinden binnen de meest complexe projecten.

In onze plannen proberen we naast betaalbaarheid bijvoorbeeld ook ontmoeting te bevorderen door daarmee rekening te houden in onze stedenbouwkundige ontwerpen. We nemen dus ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid in onze projecten en dat vind ik belangrijk.

Daarnaast is de sfeer binnen de organisatie ontzettend goed. We stimuleren elkaar en iedereen geeft elkaar de ruimte om te groeien. Je voelt je als nieuwe medewerker direct welkom.

Mireille Knape BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Mireille Knape
Senior ontwikkelingsmanager
Mail Mireille Knape

Op de hoogte blijven van onze vacatures?

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

KoenVermulst
Recruiter bij Dux Nova