Senior informatieanalist

40 uur Information Management & Technology Amsterdam
BPB nieuwbouw voor jong stel

Ben jij ervaren in het analyseren en visualiseren van data en processen? Breng jij mensen en techniek gemakkelijk in verbinding? En bovenal, zie jij het zitten om de kernapplicaties van BPD verder te professionaliseren? Dan zoeken wij jou!

Als informatieanalist ben jij verantwoordelijk voor het borgen van de (lange-termijn) continuïteit van de kernapplicaties binnen BPD. Je moet hierbij denken aan applicaties die de administratieve organisatie ondersteunen, zoals financiële systemen, documentmanagementsystemen en rapportagesystemen. Dit doe je door middel van een grondige analyse van de eisen en wensen van de business.

Je gaat werken op de afdeling Information Management & Technology (10 FTE). Deze afdeling bestaat uit 2 teams. Het ICT-team is verantwoordelijk voor alle infrastructuur, werkplekken en kantoorautomatisering. Het IM-team waar jij voor gaat werken houdt zich bezig met het beheren en voortdurend ontwikkelen van de interne kernapplicaties van BPD. Het team bestaat uit applicatiespecialisten die zorgen voor het dagelijks beheer (klantvragen, configuraties, klant wijzigingen). De informatieanalisten analyseren en vertalen grotere businessvraagstukken in technische oplossingen in samenwerking met de applicatieleveranciers.

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Meta Puntman
Recruiter Bart Vink & Partners
Solliciteer

Wat ga jij bij ons doen?

Je vergaart inzicht in de behoeften en ondervonden problemen van de applicatiegebruikers en analyseert, visualiseert en vertaalt deze naar toekomstbestendige vernieuwing- of verbetervoorstellen voor alle stakeholders. Deze weet je, in samenwerking met de leveranciers en jouw collega-applicatiespecialisten, vervolgens ook om te zetten in technische oplossingen. Aspecten als beveiliging, architectuur en collaboratie spelen hierbij een belangrijke rol. Als senior draag je in belangrijke mate bij aan de digitale transformatie van de organisatie en begeleid je junior medewerkers. Je schakelt gemakkelijk tussen de business en de techniek waardoor je de verschillende stakeholders in verbinding brengt.

BPD nieuwbouw voor jong stel

Dit ben jij

 • Je hebt hbo- of wo- werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
 • Je haalt jouw motivatie uit de inhoud van het werk.
 • Je hebt veel kennis van proces- en data-analyse.
 • Je hebt kennis van applicatie-ontwerp en ontwikkeling, maar ook van projectmanagement (Prince2, Scrum).
 • Je hebt affiniteit met cijfers.  Een financiële achtergrond  (boekhouden / bedrijfseconomie)  is een pré.
 • Je bent communicatief vaardig, stressbestendig en analytisch met oog voor detail.
 • Je bent op de hoogte van de nieuwste technologische trends in de markt.

Dit bieden wij jou

 • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de cao BPD 2020-2022.
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget.
 • De kans om te werken aan inspirerende projecten, in een prettige werksfeer en met leuke collega’s.

Wie zijn wij?

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 365.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft.

We behoren tot de top 5% van beste werkgevers in Nederland volgens een werkbelevingsonderzoek uitgevoerd door het onafhankelijke bureau de MonitorGroep. Onze medewerkers behoren daarmee tot de gelukkigste in Nederland en ervaren in hun werk dat ze het beste uit zichzelf kunnen halen, hun kennis en vaardigheden kunnen benutten en bovenal: dat ze veel plezier in hun werk hebben.

Leer onze organisatie kennen

Solliciteren of meer weten?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Meta Puntman van Bart Vink & Partners. Zij doet de eerste gespreksronde en kan je natuurlijk meer vertellen over de functie en werken bij BPD. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat gevonden hebben.

Myron Bakker over werken bij BPD
Ik ben trots op de werksfeer en manier van problemen oplossen bij BPD. Er wordt overal goed over nagedacht. De lat wordt hoog gelegd bij de ontwikkeling van digitale producten, wat zorgt voor toekomstbestendige oplossingen

Als senior applicatiebeheerder werk ik samen met mijn collega’s van de afdeling Informatiemanagement aan het onderhouden en verbeteren van ons automatiserings- en applicatielandschap. De verdere digitalisering van BPD zie ik als een mooie toekomst. Leren van elkaar en bedenken welke digitale opties voor BPD van waarde kunnen zijn, dat vind ik gaaf.

Dagelijks werk ik samen met collega’s die enorm veel kennis hebben en mij continu uitdagen om mezelf verder te ontwikkelen. Ook is er voldoende ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. De werksfeer is goed en de lat wordt hoog gelegd bij de ontwikkeling van digitale producten. Dit zorgt ervoor dat we oplossingen bedenken die toekomstbestendig zijn.

Myron Bakker Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Myron Bakker
Senior Applicatiebeheerder
Mail Myron Bakker

Op de hoogte blijven van ons werk?

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Meta Puntman
Recruiter Bart Vink & Partners