Senior informatieanalist

40 uur Information Management & Technology Amsterdam
BPD nieuwbouw voor starters

Ben jij ervaren in het analyseren en visualiseren van data en processen? Breng jij mensen en techniek gemakkelijk in verbinding? En bovenal, beheers jij het vak van data modelleren? Dan zoeken wij jou!

In deze rol word jij een van de collega’s die bijdraagt aan het verder uitvoeren van de digitale strategie van BPD. Je richt je op de ontwikkeling van de applicatie: Solidbricks. Voor de toekomstbestendigheid van deze applicatie wordt een grootschalig programma opgestart om de applicatie te modulariseren. Als informatieanalist ga jij een leidende rol spelen in de verdere ontwikkeling van Solidbricks en ga je een brugfunctie vervullen tussen de business en techniek. Je gaat dit doen door scherpe analyses te maken van onder andere het datamodel en de businessrules. En door onderbouwde keuzes te maken hoe businessprocessen optimaal kunnen worden ondersteund.

Je hebt hierin een belangrijke rol, waarin je met diverse in- en externe stakeholders contact hebt en vooral vanuit de techniek weet welke slimme keuzes er gemaakt moeten worden. Je werkt op de afdeling Information Management & Technology (10 fte). Deze afdeling bestaat uit 2 teams. Het ICT-team is verantwoordelijk voor alle infrastructuur, werkplekken en kantoorautomatisering. Het IM-team waar jij voor gaat werken houdt zich bezig met het beheren en voortdurend ontwikkelen van de interne kernapplicaties (Solidbricks, OpenIMS, CognosAnalytics en Biskit). Het team bestaat uit applicatiespecialisten die zorgen voor het dagelijks beheer (klantvragen, configuraties, klant wijzigingen). De informatieanalisten analyseren en vertalen grotere businessvraagstukken in technische oplossingen in samenwerking met de applicatieleveranciers.

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem contact op met onze recruiter.

Meta Puntman
Recruiter Bart Vink & Partners
Direct solliciteren

Wat ga jij doen bij ons?

Je vergaart inzicht in de behoeften en ondervonden problemen van de applicatiegebruikers. En analyseert, modelleert, visualiseert en vertaalt deze vervolgens naar toekomstbestendige vernieuwing- of verbetervoorstellen voor alle stakeholders. Deze weet je, in samenwerking met de leveranciers en applicatiespecialisten, om te zetten in technische oplossingen.

Jouw specifieke aandachtsgebied is het onderliggende informatiemodel van de kernapplicaties en van het aanverwante datawarehouse. De focus ligt op het organiseren van het splitsen van Solidbricks in verschillende onderdelen. Data-analyse en -modulering zijn hierbij jouw kerntaken.

Je schakelt gemakkelijk tussen de business en de techniek waardoor je de verschillende stakeholders in verbinding brengt. Verder houd je je bezig met functioneel ontwerpen, het structureren van de applicatie en bijbehorende data en het ontwikkelen en uitdragen van jouw visie op data binnen BPD.

BPD nieuwbouw voor starters

Dit ben jij

 • Je hebt hbo- of wo- werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring
 • Je haalt jouw motivatie uit de inhoud van het werk: data en informatiemanagement
 • Je hebt veel kennis van proces- en data-analyse en bent bedreven in data-modelering
 • Je hebt kennis van applicatie-ontwerp en ontwikkeling, maar ook van projectmanagement (Prince2, Scrum)
 • Je bent communicatief vaardig, doorzetter, stressbestendig en analytisch met oog voor detail
 • Je bent op de hoogte van de nieuwste technologische trends in de markt.

Dit bieden wij jou

 • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de Arbeidsvoorwaardenregeling BPD 2023.
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget.
 • De kans om te werken aan inspirerende projecten, in een prettige werksfeer en met leuke collega’s.

Wie zijn wij?

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 380.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft.

Leer onze organisatie kennen

Solliciteren of meer weten?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Meta Puntman van Bart Vink & Partners. Zij doet de eerste gespreksronde en kan je natuurlijk meer vertellen over de functie en werken bij BPD. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat gevonden hebben.

Myron Bakker over werken bij BPD
Ik ben trots op de werksfeer en manier van problemen oplossen bij BPD. Er wordt overal goed over nagedacht. De lat wordt hoog gelegd bij de ontwikkeling van digitale producten, wat zorgt voor toekomstbestendige oplossingen

Als senior applicatiebeheerder werk ik samen met mijn collega’s van de afdeling Informatiemanagement aan het onderhouden en verbeteren van ons automatiserings- en applicatielandschap. De verdere digitalisering van BPD zie ik als een mooie toekomst. Leren van elkaar en bedenken welke digitale opties voor BPD van waarde kunnen zijn, dat vind ik gaaf.

Dagelijks werk ik samen met collega’s die enorm veel kennis hebben en mij continu uitdagen om mezelf verder te ontwikkelen. Ook is er voldoende ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. De werksfeer is goed en de lat wordt hoog gelegd bij de ontwikkeling van digitale producten. Dit zorgt ervoor dat we oplossingen bedenken die toekomstbestendig zijn.

Myron Bakker Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Myron Bakker
Senior Applicatiebeheerder
Mail Myron Bakker

Op de hoogte blijven van onze vacatures?

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem contact op met onze recruiter.

MetaPuntman
Recruiter Bart Vink & Partners