Senior due diligence analist

32 - 40 uur Compliance & Privacy Amsterdam
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Ben jij een specialist in het Know Your Customer domein? Sta je stevig in je schoenen? En zie jij het zitten om in een gloednieuw team mee sturing te geven aan het verder optimaliseren van de screeningsprocessen? Dan is deze rol echt iets voor jou!

Bij BPD willen wij graag weten met wie we zaken doen. Om hier goed inzicht in te krijgen, hanteren we hiervoor een Business Partner Due Diligence-beleid. Als senior due diligence analist ben jij verantwoordelijk voor het analyseren en screenen van business partners van BPD op integriteitsrisico’s. Dit doe je op juridisch, reputatie en bedrijfseconomisch vlak. Ook houd je je bezig met het screenen van kopers en huurders van woningen op sancties, politiek prominente personen en negatief nieuws. Voorheen werden deze screeningsactiviteiten decentraal uitgevoerd op de regiokantoren. Jij zal bijdragen aan het oprichten van het team dat centraal deze screeningswerkzaamheden gaat uitvoeren.

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Nicole van Velthoven Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Nicole van Velthoven
Junior HR Adviseur BPD
Solliciteer

Wat ga jij bij ons doen?

 • Je voert zelfstandig integriteitsonderzoek uit naar onze nieuwe en bestaande business partners. Jij bent verantwoordelijk voor een efficiënte onboarding en review van onze partners!
 • Je signaleert en analyseert mogelijke integriteitsrisico’s bij business partners, weegt de risico’s af en voorziet hen van een risicoclassificatie. Vervolgens adviseer je de organisatie hierover. Jij bent het eerste aanspreek- en escalatiepunt.
 • Als meewerkend voorman in het team coach jij je collega’s en controleer je het werk op kwaliteit.
 • Je screent kopers en huurders op sancties, politiek prominente personen en negatief nieuws en voorziet de organisatie van een advies.
 • Je onderhoudt een relatie met de business partners en weet hen te overtuigen van de noodzaak van het screeningsonderzoek en het tijdig aanleveren van de juiste informatie.
 • Je neemt interne stakeholders op een tactvolle manier mee in het belang van het screeningsonderzoek.
 • Jij coördineert het op tijd en nauwkeurig vastleggen van de onderzoeksresultaten en conclusies.
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Dit ben jij

 • Je beschikt over minimaal een hbo-diploma, bij voorkeur in de richting van Economie en/of Recht.
 • Je hebt minimaal 4 jaar werkervaring in het domein Know Your Client en Customer Due Diligence.
 • Je begrijpt hoe zakelijke relaties en organisatiestructuren in elkaar zitten, staat stevig in je schoenen en bent in staat beslissingen te nemen.
 • Je werkt secuur en weet complexe materie snel eigen te maken.
 • Je beschikt over goede analytische, communicatieve en ook coachende vaardigheden.
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en Engels goed, in zowel woord als geschrift.

Dit bieden wij jou

 • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de cao BPD 2020-2022.
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget.
 • De kans om te werken aan inspirerende projecten, in een prettige werksfeer en met leuke collega’s.

Wie zijn wij?

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 375.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft.

We behoren tot de top 5% van beste werkgevers in Nederland volgens een werkbelevingsonderzoek uitgevoerd door het onafhankelijke bureau de MonitorGroep. Onze medewerkers behoren daarmee tot de gelukkigste in Nederland en ervaren in hun werk dat ze het beste uit zichzelf kunnen halen, hun kennis en vaardigheden kunnen benutten en bovenal: dat ze veel plezier in hun werk hebben.

Leer onze organisatie kennen

Solliciteren of meer weten?

Solliciteer direct door je cv te mailen naar Nicole van Velthoven, junior HR adviseur bij BPD. Wil je eerst meer weten over deze vacature? Nicole vertelt je graag meer over de functie en werken bij BPD. Zij is bereikbaar via +31 20 3049719. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat gevonden hebben.

Barbara Dominicus over werken bij BPD
Iedere nieuwe medewerker brengt een verandering teweeg. Dat vind ik mooi om te zien. Ik zie het als mijn missie omstandigheden te creëren waarin medewerkers het beste uit zichzelf kunnen halen. Zo houden we elkaar scherp, zorgen we voor goede resultaten én een plezierige werkomgeving

Ik vind het mooi om bij de grootste gebiedsontwikkelaar van Nederland te werken en te zien hoe we aantrekkelijke leefomgevingen ontwikkelen voor iedereen binnen onze samenleving. Naast de maatschappelijke rol van BPD, geniet ik vooral van het werken binnen een kennisgedreven organisatie.

Bij BPD wordt iedereen continu uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen. Als senior HR-adviseur zie ik het als mijn missie omstandigheden te creëren waarin medewerkers zichzelf kunnen ontwikkelen. Ik bespreek met het management hoe we hen daarbij kunnen ondersteunen en waar de organisatie behoefte aan heeft. Veel energie krijg ik van de werving & selectie van nieuwe medewerkers. Iedere nieuwe collega die bij ons start, levert weer een nieuwe bijdrage in het gehele proces en brengt zo een verandering teweeg. Dat vind ik mooi om te zien.

Barbara Dominicus
Barbara Dominicus
Senior HR Adviseur
Mail Barbara Dominicus

Op de hoogte blijven van ons werk?

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Nicole van Velthoven Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Nicole van Velthoven
Junior HR Adviseur BPD