Procesanalist

32 - 40 uur Gebiedseconomie Amsterdam
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Heb jij affiniteit met ruimtelijke en financieel-economische aspecten van gebiedsontwikkelingen? Wil jij je graag in de breedte én diepte verder ontwikkelen door mee te denken en adviseren over de meest uiteenlopende onderwerpen? Bekijk dan onze vacature!

Als procesanalist maak je deel uit van de afdeling Gebiedseconomie en werk je op ons hoofdkantoor in Amsterdam. De afdeling bestaat uit meerdere gebiedseconomen die werken voor de 4 regio’s van BPD. Jij ondersteunt de gebiedseconomen door het verzamelen van informatie en het vergaren en vastleggen van inzichten in de processen die gebiedsontwikkelingen doorlopen. Op deze manier draag jij bij aan het creëren van de integrale kennis die nodig is op het gebied van milieu, civiele techniek en planeconomie.

Schakel jij graag met veel verschillende partijen en stakeholders? Dan is de functie procesanalist echt wat voor jou. Je werkt namelijk samen met regionaal projectteams en centrale afdelingen als Research, Bouwmanagement en Juridische Zaken. Je werkt nauw samen met het hoofd Gebiedseconomie aan wie je ook rapporteert.

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Thijs Rozema
Recruiter Building Heroes
Solliciteer

Wat ga jij bij ons doen?

Je hebt een veelzijdige functie, waarbij inzicht in processen en data een belangrijke rol speelt. Allereerst ontferm je je over het operationele beheer van onze grondexploitatiesoftware; de software waarmee we grondexploitaties opstellen, bewaken en erover rapporteren. Dit betekent dat je de software test en evalueert in samenwerking met software-engineers. Daarnaast inventariseer je binnen de organisatie de behoefte aan bijvoorbeeld nieuwe functionaliteiten voor deze software, maar ook aan mogelijkheden voor implementatie van kennis documenten en nieuwe rekenmodellen.

Je gebruikt de grondexploitatiesoftware en andere software zoals Microsoft Power BI zelf ook actief. Je verzamelt, analyseert en modelleert project- en contractdata. Je borgt een gestructureerde opslag van gegevens en kennis en verrijkt deze met je analyses van bijvoorbeeld aanbestedingen of duurzaamheidsdata. Zo geef jij mede vorm aan gebiedsontwikkelingen in heel Nederland en de operationalisering van de duurzaamheidsstrategie van BPD. Dit alles doe je zelfstandig maar ook in samenwerking met collega’s die je hulp goed kunnen gebruiken.

BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Dit ben jij

  • Je hebt wo werk- en denkniveau en een opleiding afgerond in de richting van Economische Geografie, Spatial Planning & Design, Planologie of Vastgoedeconomie.
  • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring en/of je beschikt over kennis van grondexploitaties en de vastgoedeconomie binnen de (regionale) bouw- en vastgoedmarkt.
  • Je wilt jezelf graag verder ontwikkelen op het gebied van ruimtelijke, programmatische en financieel-economische aspecten van gebiedsontwikkelingen en bent gemotiveerd om heel veel meer kennis hierover te vergaren.
  • Je bent ervaren in het verzamelen, analyseren en verwerken van data en hebt aantoonbaar goede rapportagevaardigheden.
  • Je hebt affiniteit met het vastleggen en analyseren van processen, data en rekenmodellen.
  • Je bent ondernemend, resultaat- en samenwerkingsgericht, collegiaal, initiërend, verbindend en breed maatschappelijk georiënteerd.

Dit bieden wij jou

  • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget.
  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de cao BPD 2020-2022.
  • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget.
  • De kans om te werken aan inspirerende projecten, in een prettige werksfeer en met leuke collega’s.

Wie zijn wij?

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 365.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft.

We behoren tot de top 5% van beste werkgevers in Nederland volgens een werkbelevingsonderzoek uitgevoerd door het onafhankelijke bureau de MonitorGroep. Onze medewerkers behoren daarmee tot de gelukkigste in Nederland en ervaren in hun werk dat ze het beste uit zichzelf kunnen halen, hun kennis en vaardigheden kunnen benutten en bovenal: dat ze veel plezier in hun werk hebben.

Leer onze organisatie kennen

Solliciteren of meer weten?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Thijs Rozema van Building Heroes. Hij doet de eerste gespreksronde en kan je natuurlijk meer vertellen over de functie en werken bij BPD. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat gevonden hebben.

Sladjana Mijatovic over werken bij BPD
Bij duurzaamheid gaat het om veel meer dan milieu, energie of woningisolatie. Het gaat om prettig wonen en leven, nu en in toekomst. Het is mooi om duurzaamheid te kunnen vertalen in concrete praktische oplossingen voor bewoners. Ik werk elke dag aan iets zeer tastbaars: een duurzaam Nederland

Als manager duurzaamheid draag ik samen met mijn collega’s bij aan het versnellen van de transitie naar een duurzame samenleving. In mijn werk identificeer ik continu nieuwe thema’s op het gebied van duurzame gebiedsontwikkeling en zie ik erop toe dat vastgestelde duurzaamheidthema’s worden geïmplementeerd.

Steeds meer collega’s vinden duurzaamheid een belangrijke drijfveer in hun werk en helpen graag mee om de juiste oplossingen voor de duurzaamheidsvraagstukken te vinden. Het is prachtig om te zien hoeveel kennis we met elkaar vergaren en elkaar op die manier ook weten te vinden, te helpen en te inspireren. Zo werken we samen aan duurzame en gezonde leefomgevingen en ben ik trots dat ik hieraan een fundamentele bijdrage mag leveren.

Lees ook het interview met Sladjana en 2 collega's over de duurzame ambities van BPD.

Sladjana Mijatovic
Sladjana Mijatovic
Manager Duurzaamheid
Mail Sladjana Mijatovic

Op de hoogte blijven van ons werk?

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Thijs Rozema
Recruiter Building Heroes