Ontwikkelingsmanager

40 uur Delft Ontwikkelingsmanagement
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Voel jij je verbonden met de maatschappelijke en urgente woningbouwopgave in de zuidelijke Randstad? Wil je met jouw commerciële drive in combinatie met voldoende bagage zelfstandig de verantwoordelijkheid dragen voor het gehele ontwikkeltraject van onze leefomgevingen? Ben je gedreven om wezenlijk impact te maken en een serieuze bijdrage te leveren aan de doelstellingen van de regio? Dan ben jij misschien wel de ervaren, ondernemende ontwikkelingsmanager voor de regio Rotterdam die we zoeken!

Dit is een baan met impact: gebiedsontwikkelingen verwezenlijken via een gedragen idee, naar realisatie van een gebied, met als ultiem doel zeer tevreden bewoners. Als ervaren ontwikkelingsmanager ben je ons gezicht, spreekbuis en visitekaartje in de regio Zuid-West en draag je hier de verantwoordelijkheid voor het gehele ontwikkeltraject. Een uitdagende positie in het hart van ons bedrijf die past bij iemand met enthousiasme en daadkracht, waarbij je meedenkt over richting en strategie, zowel in het ruimtelijke domein als in de regio als MT-lid. Daarom ben je zowel operationeel en tactisch als strategisch sterk. Functioneel geef je leiding aan de medewerkers van je ontwikkelteam. Als ervaren ontwikkelingsmanager vervang je met regelmaat de regiodirecteur in projecten. Daarnaast rapporteer je maandelijks aan de regiodirectie over jouw lopende projecten in termen van tijd, geld en kwaliteit.

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Eric Blatter
Recruiter bij Novesta
Solliciteer

Wat ga jij bij ons doen?

 • De regio Zuid-West kent voor jou geen geheimen: je hebt een sterk netwerk in en om Rotterdam wat nodig is om het primaire doel van je functie te realiseren, namelijk het verwerven, initiëren en (mee)ontwikkelen van nieuwe grootschalige leefomgevingen. Daartoe sluit je samenwerkingsovereenkomsten met derden. Dat kunnen gemeentes, corporaties, collega-ontwikkelaars en aannemers zijn. Jij benut je netwerk om die partners te verbinden en je bouwt dat netwerk steeds verder uit. Je bent dus sterk aan zowel de acquisitie- als de menskant.
 • Je ontwikkelt vastgoed ontwikkelplannen voor locaties en grote projecten (inclusief grondexploitatie en procesmanagement). Bij deze integrale projecten wordt er naast woningen ook commercieel vastgoed ontwikkeld.
 • Je hebt de kansen en bedreigingen van nieuwe projecten scherp op je netvlies en schakelt extra expertise in waar nodig. Dit vraagt om pro activiteit en een voortdurende nieuwsgierigheid naar wat er gebeurt in jouw regio. Vanzelfsprekend deel je je kennis op het gebied van ontwikkelingen in ruimtelijke ordening/vastgoedmarkt met collega’s. En zij met jou natuurlijk.
 • Voor een analyse van de marktgegevens of het kostendekkend adviseren van bijvoorbeeld lokale banken, kan men ook een beroep op jou doen. We vragen nogal wat van je, maar jij houdt van die uitdaging en je krijgt volop ruimte om deze rol op jouw eigen unieke wijze te vervullen.
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Dit ben jij

 • Je hebt een relevante WO opleiding succesvol afgerond (bijv. Sociale Geografie, Planologie, Bouwkunde, Rechten, Bedrijfskunde).
 • Je hebt 7-10 jaar relevante werkervaring in o.a. procesmanagement, projectontwikkeling, acquisitie en ontwikkeling, gebiedsontwikkeling en beheersing van de financiële risico’s.
 • Je hebt basiskennis van architectuur en stedenbouw. Je beschikt over basiskennis van risico- en financieringsmanagement.
 • Je bent sociaal zeer vaardig en beschikt over goede contactuele, commerciële en diplomatieke eigenschappen.
 • Je beschikt over managementervaring; bijvoorbeeld met het aansturen van (ontwikkel)teams.
 • Je beschikt over zeer goede en diepe kennis van de woon- en vastgoedmarkt, de opgave waar de zuidelijke randstad voor staat en de daarmee samenhangende wet- en regelgeving.
 • Je hebt een goed netwerk in de regio Zuid-Holland.

Dit bieden wij jou

 • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de cao BPD 2020-2022
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget
 • De kans om te werken aan inspirerende projecten, in een prettige werksfeer en met leuke collega’s

Wie zijn wij?

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 365.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft.

We behoren tot de top 5% van beste werkgevers in Nederland volgens een werkbelevingsonderzoek uitgevoerd door het onafhankelijke bureau de MonitorGroep. Onze medewerkers behoren daarmee tot de gelukkigste in Nederland en ervaren in hun werk dat ze het beste uit zichzelf kunnen halen, hun kennis en vaardigheden kunnen benutten en bovenal: dat ze veel plezier in hun werk hebben.

Leer onze organisatie kennen

Solliciteren of meer weten?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Eric Blatter van Novesta. Hij doet de eerste gespreksronde en kan je natuurlijk meer vertellen over de functie en werken bij BPD. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat gevonden hebben. Een assessment is onderdeel van de selectieprocedure.

Mirjam Nielsen over werken bij BPD
De complexiteit van projecten maakt mijn werk relevant en ontzettend boeiend. Het is mooi om de uitdaging aan te gaan en elk project met visie en durf tot een succes te maken. In de toekomst hoop ik samen met mijn collega’s nog veel nieuwe projecten te realiseren, om Nederland mooier te maken

Als ontwikkelingsmanager ben ik commercieel verantwoordelijk voor het initiëren, acquireren en regisseren van stedelijke gebiedsontwikkelingen en projecten. Hierbij mag ik me dagelijks inzetten om duurzame en betaalbare leefomgevingen te creëren, waarbij ik eindverantwoordelijk ben voor de projecten.

Daarnaast heb ik als MT-lid een voortrekkersrol in de aansturing en de ontwikkeling van onze organisatie. De veelzijdigheid van taken en de uitdaging maken mijn werk erg aantrekkelijk. Ook geeft de combinatie van de professionele mindset en de positieve werksfeer mij veel energie. De deur van mijn collega’s staat altijd open. Er is altijd ruimte voor een goed gesprek of om elkaar uit te dagen, maar ook voor een grapje.

Mirjam Nielsen Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Mirjam Nielsen
Ontwikkelingsmanager
Mail Mirjam Nielsen

Op de hoogte blijven van ons werk?

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Eric Blatter
Recruiter bij Novesta