Kostendeskundige

40 uur Amsterdam Bouwzaken
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Bij het centrum van woningbouw en gebiedsontwikkeling komen jaarlijks meer dan 120 begrotingen van ruim 40 bouwondernemingen binnen. Er wordt gewerkt aan de doorontwikkeling van kengetallen op het gebied van seriematige woningbouw, appartementencomplexen en complexe binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen. Wil jij een bijdrage leveren aan de verdere doorontwikkeling en kostenadvisering bij gebiedsontwikkelingen in heel Nederland? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jij wordt het financiële geweten van complexe binnenstedelijke gebiedsontwikkeling in Nederland. Omdat BPD zijn kengetallen en prijzen van stichtingskosten en bouwkosten al tot een hoog niveau heeft ontwikkeld, zoeken we iemand die de sparringpartner kan zijn van collega’s die bezig zijn met de meest complexe projecten van BPD. Denk hierbij aan projecten als Cobercokwartier in Arnhem en Campinaterrein in Eindhoven. Bij deze complexe projecten pak jij gedurende het hele proces je adviesrol als kostendeskundige.

Interesse?

Neem contact op met onze recruiter als je meer wilt weten over de functie

Chris Strijbos
Recruiter bij Novesta
Solliciteren

Wat ga jij doen bij ons?

 • Je wordt onderdeel van het team Bouwkosten. Dit team bestaat uit 6 kostendeskundigen van verschillende niveaus. Met hen vorm ben je het financiële geweten van BPD.
 • Je verzorgt kostenramingen en adviezen van diverse complexe projecten.
 • Je verzorgt kostenspecificaties en elementenbegrotingen.
 • Je adviseert zowel intern als extern over de financiële en technische aspecten van de projecten in ontwikkeling.
 • Je beoordeelt de door derden voorgestelde alternatieven en/of optimalisaties ten aanzien van de bruikbaarheid in relatie tot de kosten en de kwaliteit.
 • Je toetst de uitkomsten en uitgangspunten van de gedetailleerde kostenbegroting aan de eventueel eerder gemaakte kostenraming en of elementenbegroting.
 • Samen met ontwikkelingsmanagers en projectmanagers voer je prijsonderhandelingen met bouwondernemingen.
 • Je hebt een actieve rol in de kennisontwikkeling op het gebied van bouwkosten binnen de organisatie.
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Dit ben jij

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding: bij voorkeur Bouwkunde of een vergelijkbare studierichting.
 • Bij voorkeur heb je daarnaast een vakgerichte opleiding afgerond, bijvoorbeeld kostendeskundige of calculator bouw.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring met kostencalculaties in de woningbouw en prijsvorming van opstallen.
 • Je hebt kennis van bouwzaken en daaraan gerelateerde regelgeving.
 • Je bent klantgericht, analytisch en gaat accuraat en doortastend te werk.

Dit bieden wij jou

 • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de cao BPD 2020-2022.
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget.
 • De kans om te werken aan inspirerende projecten, in een prettige werksfeer en met leuke collega’s.

Wie zijn wij?

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 365.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft.

Solliciteren of meer weten?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Chris Strijbos van Novesta. Zij doet de eerste gespreksronde en kan je natuurlijk meer vertellen over de functie en werken bij BPD. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat gevonden hebben.

Bart Klarenbeek over werken bij BPD
Wat het werken als kostendeskundige bij BPD zo bijzonder maakt is dat we beschikken over veel kennis en data. We hebben daardoor een goed beeld van de markt, kunnen betrouwbare inschattingen afgeven, kostenbegrotingen goed beoordelen en adviseren over de bouwkosten bij complexe gebiedsontwikkelingen

Als senior kostendeskundige adviseer ik de projectmanagers van de verschillende regio’s op het gebied van bouwkosten, tijdens alle fases van een bouwproject. Elke week een ander type project uit een andere regio maakt het werk afwisselend. Ook vind ik het mooi om bij te dragen aan de budgetdoelstelling om zo ruimte over te houden voor wat een project bijzonder maakt.

Ik krijg veel verantwoordelijkheid en vrijheid binnen mijn rol en dat is prettig. Daarnaast is het contact met collega’s onderling goed en staan we naar elkaar open om over diverse onderwerpen van gedachte te wisselen. Zo blijft iedereen betrokken bij elkaar en houden we elkaar scherp en deskundig.

Bart Klarenbeek Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Bart Klarenbeek
Senior Kostendeskundige
Mail Bart Klarenbeek

Op de hoogte blijven van ons werk?

Interesse?

Neem contact op met onze recruiter als je meer wilt weten over de functie

Chris Strijbos
Recruiter bij Novesta