Gebiedseconoom regio Zuid-West

40 uur Delft Projectmanagement
BPD nieuwbouw voor jong stel

Wil jij meedenken en adviseren over het gebruik van de ruimte in Zuid-Holland? Wil jij ondersteuning bieden bij het verwerven van locaties, het opstellen van grondexploitaties, maar vooral ook in de aansturing van de voorbereiding en realisatie van het bouw- en woonrijp maken van de gronden? Word jij hier enthousiast van? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als gebiedseconoom ben jij dé specialist binnen de regio Zuid-West op het gebied van aankoopadvisering tot en met woonrijpe oplevering van gebieden. Door het maken van een goede financiële vertaling van ruimtelijke plannen draag je bij aan een optimaal resultaat in grondexploitaties. Hierbij werk je nauw samen met externe partijen, zoals gemeenten en andere overheidsinstellingen, civieltechnische adviesbureaus en aannemers op het vlak van grond-, weg- en waterbouw. Daarnaast overleg je intern met collega’s en werk je nauw samen met de ontwikkelings-, locatie- en projectmanagers. Je vormt samen met de drie andere gebiedseconomen in de regio Zuid-West een team. Regelmatig vindt er ook landelijk overleg plaats met de gebiedseconomen uit de andere regio’s. Hierin staat kennisdeling en uitwisseling van ervaringen centraal.

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Eric Blatter
Recruiter bij Novesta
Solliciteer

Wat ga jij bij ons doen?

 • Het opstellen van (normatieve) grondexploitaties.
 • Het tijdig en juist adviseren over – en opstellen van haalbaarheidsberekeningen van grondexploitaties ten behoeve van tenders en prijsvragen.
 • Het toetsen en bewaken van én sturen op de uitgangspunten van de grondexploitatie tijdens de ontwikkeling van het stedenbouwkundigplan, het inrichtingsplan en de uiteindelijke vertaling in bestekken.
 • Het organiseren en voorbereiden van de realisatie fase waarbij je in samenwerking met de locatiemanager onder meer verantwoordelijk bent voor alles rondom de aanleg van het openbaar gebied en het bouwrijp maken van een locatie.
 • Het aansturen van diverse civieltechnische adviesbureaus tijdens de voorbereiding en realisatie van een locatie.
 • Het zorgdragen voor de financiële bewaking van de grondexploitatie.
 • Het tijdig leveren van bouwrijpe grond en het tijdig woonrijp hebben van een locatie.
 • Het maken van een efficiënte en markttechnische verantwoorde selectie van civieltechnische aannemers en adviseurs.
 • Het zorgdragen voor overdracht van openbare ruimte naar gemeente en het afsluiten van grondexploitaties.
BPB nieuwbouw voor jong stel

Dit ben jij

 • Je hebt minimaal een hbo-opleiding afgerond (voorkeur academisch werk- en denkniveau), richting ruimtelijke ordening, stedenbouw, civiele- en of milieutechniek of aanverwante studierichting
 • Je hebt 3 - 5 jaar relevante werkervaring.
 • Je bent actief gericht op het behalen van resultaten en in staat om in te grijpen bij tegenvallende resultaten
 • Je hebt een proactieve houding.
 • Je bent vaardig in het leggen en onderhouden van contacten, zowel intern als extern.
 • Je beschikt over goede communicatieve adviesvaardigheden, een klantgerichte instelling en overtuigingskracht.
 • Je werkt nauwkeurig.

Dit bieden wij jou

 • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de cao BPD 2020-2022.
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget
 • De kans om te werken aan inspirerende projecten, in een prettige werksfeer en met leuke collega’s.

Wie zijn wij?

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 365.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft.

Leer onze organisatie kennen

Solliciteren of meer weten?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Eric Blatter van Novesta. Hij doet de eerste gespreksronde en kan je natuurlijk meer vertellen over de functie en werken bij BPD. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat gevonden hebben.

Martin Verheijen over werken bij BPD
Ik krijg energie van de nauwe samenwerking met de gemeente, de betrokken partners en adviseurs om met elkaar een gedragen hoogwaardig kwalitatief ruimtelijk plan te maken. Het is gaaf om invloed te hebben op hoe de nieuwe bewoners er komen te wonen

Als locatiemanager bij BPD maak ik afspraken met gemeenten, stel ik stedenbouwkundige plannen op en stuur ik het gehele proces met adviseurs en betrokken partijen aan. Ik kan me flink vastbijten in grootschalige of complexe projecten om de uitdagingen op te lossen. Het geeft me energie om samen met de gemeente, partners en mijn collega’s tot de beste oplossingen te komen.

De werksfeer bij BPD is goed en ik word uitgedaagd om mezelf breed te blijven ontwikkelen en continu nieuwe kennis op te doen. Ook krijg ik de ruimte om mijn werkzaamheden op mijn eigen manier in te vullen. De betrokkenheid en vrijheid zorgen voor een fijne en uitdagende werkomgeving waar je jezelf mag zijn

Martin Verheijen Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Martin Verheijen
Locatiemanager
Mail Martin Verheijen

Op de hoogte blijven van ons werk?

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Eric Blatter
Recruiter bij Novesta