ESG Manager

40 uur Amsterdam
BPD nieuwbouw voor gezin met oudere kinderen

Ben jij werkzaam als senior professional en toe aan een volgende en vooral uitdagende stap in je carrière? BPD ziet een grote verantwoordelijkheid op het gebied van ESG (Environment, Social en Governance) en daarom is een vacature voor de functie van ESG Manager opengesteld. Wij zijn op zoek naar een geschikte kandidaat die zowel intern als extern het gezicht van BPD is op het gebied van ESG, en die zich hard maakt voor de implementatie en verdere ontwikkeling van het ESG-programma in zowel Nederland als Duitsland. Ben je nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

BPD zorgt voor een betaalbare thuis voor iedereen en heeft de ambitie om een bijdrage te leveren aan de uitdagingen van deze tijd. In onze ESG-strategie hebben we vastgelegd op welke aandachtsgebieden we de komende jaren meetbare impact willen hebben. Ze liggen op het gebied van duurzaamheid (Environmental), maatschappelijke impact (Social) en goed ondernemingsbestuur en transparantie (Governance). De ESG-strategie is van toepassing op onze Nederlandse én Duitse organisaties en activiteiten.

De eerste ESG-strategie voor BPD is ontwikkeld met meerdere collega’s uit beide landen en recent vastgesteld door de managing board. In samenwerking met de collega’s in Nederland en Duitsland moet deze strategie geïmplementeerd en verder ontwikkeld worden. Als ESG Manager speel je hier een belangrijke rol in. In zowel onze Nederlandse als Duitse organisatie ben je het gezicht op het gebied van ESG en je bent verantwoordelijk voor het actief en enthousiast uitdragen en vormgeven van het ESG-beleid. Je houdt van afwisseling in je werk. Aan de ene kant ben je een stevige sparringpartner voor de implementatie en voortgang van het ESG-programma. Aan de andere kant draag je zorg voor de correcte monitoring, vastlegging en kennisdeling van de ESG-verplichtingen.

Als ESG Manager heb je te maken met veel stakeholders: de managing board, de managementteams in Nederland, Duitsland en van BPD Woningfonds. Maar ook afdelingen zoals HR, Marketing & Communicatie, Group Control, Compliance & Privacy en Duurzaamheid. Daarnaast zal er geregeld contact zijn met onze aandeelhouder Rabobank. Je werkt nauw samen met en rapporteert aan de COO van BPD Europe.

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Eric Blatter
Recruiter bij Novesta
Solliciteer

Wat ga jij bij ons doen?

 • Je vormt het gezicht van ESG en bent zowel in- als extern verantwoordelijk voor het uitdragen van het programma. Je bent intern aanspreekpunt, maar draagt ook actief bij in lokale, regionale en landelijke discussies, congressen en/of seminars.
 • Je monitort continu nationale en internationale wet- en regelgeving en beleid op het gebied van ESG.
 • Je ontwikkelt en operationaliseert de ESG KPI’s voor BPD en monitort continu gerelateerde activiteiten binnen de gehele organisatie.
 • Je ontwerpt en richt het ESG-rapportageproces in en zorgt voor de uitvoering.
 • Je slaat als linking pin de brug tussen verschillende stakeholders en thema’s op het gebied van ESG.
 • Je bent in staat om niet alleen de risico’s maar juist ook de kansen van ESG voor onze organisatie te zien en te benutten. Je stelt verschillende aanpakken op, om in te spelen op zowel deze risico’s als kansen.
BPD nieuwbouw voor gezin met oudere kinderen

Dit ben jij

 • Je beschikt over een afgeronde wo-opleiding in de richting van Vastgoed, Sustainability, Reporting, Maatschappelijk verantwoord ondernemen of Organisatiewetenschappen.
 • Je hebt 7 jaar relevante werkervaring opgedaan, in bijvoorbeeld de functie van ontwikkelaar of adviseur.
 • Je bent ervaren in stakeholdermanagement.
 • Je weet om te gaan met en in te spelen op veranderprocessen in een organisatie zoals BPD én weet veranderingen ook te managen.
 • Je bent uitstekend op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, klimaat, energie en gezondheid.
 • Je beheerst de Engelse taal uitstekend. Duits is een pre.
 • Je bent klantgericht, adviesvaardig, analytisch ingesteld en beschikt over een goede dosis overtuigingskracht. Samenwerken is voor jou een belangrijk uitgangspunt en je beheerst ook de juiste competenties om goed te kunnen samenwerken.

Dit bieden wij jou

 • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de Arbeidsvoorwaardenregeling BPD 2023.
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget.
 • De kans om te werken aan inspirerende projecten, in een prettige werksfeer en met leuke collega’s.

Wie zijn wij?

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 380.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft.

Leer onze organisatie kennen

Solliciteren of meer weten?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Eric Blatter van Novesta. Hij doet de eerste gespreksronde en kan je natuurlijk meer vertellen over de functie en werken bij BPD.

Sladjana Mijatovic over werken bij BPD
Bij duurzaamheid gaat het om veel meer dan milieu, energie of woningisolatie. Het gaat om prettig wonen en leven, nu en in toekomst. Het is mooi om duurzaamheid te kunnen vertalen in concrete praktische oplossingen voor bewoners. Ik werk elke dag aan iets zeer tastbaars: een duurzaam Nederland

Als manager duurzaamheid draag ik samen met mijn collega’s bij aan het versnellen van de transitie naar een duurzame samenleving. In mijn werk identificeer ik continu nieuwe thema’s op het gebied van duurzame gebiedsontwikkeling en zie ik erop toe dat vastgestelde duurzaamheidthema’s worden geïmplementeerd.

Steeds meer collega’s vinden duurzaamheid een belangrijke drijfveer in hun werk en helpen graag mee om de juiste oplossingen voor de duurzaamheidsvraagstukken te vinden. Het is prachtig om te zien hoeveel kennis we met elkaar vergaren en elkaar op die manier ook weten te vinden, te helpen en te inspireren. Zo werken we samen aan duurzame en gezonde leefomgevingen en ben ik trots dat ik hieraan een fundamentele bijdrage mag leveren.

Lees ook het interview met Sladjana en 2 collega's over de duurzame ambities van BPD.

Sladjana Mijatovic
Sladjana Mijatovic
Manager Duurzaamheid
Mail Sladjana Mijatovic

Op de hoogte blijven van onze vacatures?

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

EricBlatter
Recruiter bij Novesta