Business controller

32 - 40 uur BPD Woningfonds Amsterdam
BPD nieuwbouw voor gezin met oudere kinderen

Wil jij bijdragen aan de verhuur van betaalbare en duurzame nieuwbouwwoningen? Ben jij procesmatig en financieel sterk? En herken jij jezelf in kenmerken als resultaatgericht en analytisch? Dan zoeken wij jou!

BPD Woningfonds is een uniek woningfonds dat bestaat uit duurzame, betaalbare nieuwbouwhuurwoningen bestemd voor huishoudens met een middeninkomen. Als business controller ben je verantwoordelijk voor het controleren en optimaliseren van de (vastgoed)belegging projecten en processen van het woningfonds. In deze rol heb je een brede verantwoordelijkheid: jij bent de spin in het web vanuit financieel, procesmatig en fiscaal perspectief, zowel op projectniveau als op corporate niveau. Je beoordeelt en beheerst de financiële en fiscale risico’s en voortgang van de projecten en je adviseert de directeur Finance, Risk & Operations op bedrijfseconomisch gebied. Tegelijkertijd denk je mee over hoe de processen binnen de afdeling verbeterd kunnen worden.

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Daniel Herf
Recruiter Robert Walters
Solliciteer direct

Wat ga jij bij ons doen?

 • Als business controller ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de (vastgoedbelegging)projecten en samenwerkingsverbanden in voortgang, aantallen en risico. Je bewaakt de interne procedures en adviseert, signaleert en controleert op gebied van haalbaarheid, rendement, fiscaliteit en planning van de verschillende projecten.
 • Jij bent het eerste aanspreekpunt voor intake en afhandeling van verzoeken vanuit de depositary.
 • Samen met de assetmanagers verzorg en bewaak je de cashflow rapportages van het fonds en rapporteer je hierover aan de directie, investeerders en toezichthouders.
 • Je optimaliseert zowel de kwantitatieve (financiële) – als ook kwalitatieve processen en informatiestromen.
BPD nieuwbouw voor gezin met oudere kinderen

Dit ben jij

 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante ervaring en ervaring of aantoonbare affiniteit met (projecten in) (vastgoed)beleggingen
 • Je hebt een relevante opleiding afgerond op hbo-/wo-niveau.
 • Je bent analytisch, een snelle denker en streeft altijd naar het beste resultaat, samen met je collega’s.
 • Kennis van (Alternative Investment Fund Managers Directive - AIFMD) wet – en regelgeving en/of International Financial Reporting Standards (IFRS) is een pré.

Dit bieden wij jou

 • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de cao BPD 2020-2022.
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget.
 • De kans om te werken aan inspirerende projecten, in een prettige werksfeer en met leuke collega’s.

Wie zijn wij?

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 375.000 woningen mogelijk gemaakt. In 2019 richtte BPD BPD Woningfonds op, een fonds volledig bestaand uit duurzame en betaalbare nieuwbouwhuurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen in Nederland. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft.

We behoren tot de top 5% van beste werkgevers in Nederland volgens een werkbelevingsonderzoek uitgevoerd door het onafhankelijke bureau de MonitorGroep. Onze medewerkers behoren daarmee tot de gelukkigste in Nederland en ervaren in hun werk dat ze het beste uit zichzelf kunnen halen, hun kennis en vaardigheden kunnen benutten en bovenal: dat ze veel plezier in hun werk hebben.

Leer onze organisatie kennen

Solliciteren of meer weten?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Daniel Herf van Robert Walters. Hij doet de eerste gespreksronde en kan je meer vertellen over de functie en werken bij BPD. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat gevonden hebben.

Inge Brouwer over werken bij BPD
Met mijn team richt ik me voornamelijk op de financiële beheersing en verwerking van projecten. Het delen van kennis en uitwisselen van best practices binnen het team draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling en groei. Samen zorgen we voor toegevoegde waarde

Als hoofd van het Shared Service Center ben ik samen met mijn team bezig met de financiële beheersing en verwerking van projecten binnen BPD. Hierbij probeer ik de regio’s te ontzorgen en waarde toe te voegen vanuit een financieel perspectief. Ik kijk ernaar uit om onze processen nog verder te stroomlijnen en uniformeren met als doel een efficiënte manier van werken.

Ik krijg veel ruimte om eigen initiatieven te implementeren en word gestimuleerd om mezelf te blijven ontwikkelen. BPD geeft mij dat vertrouwen. Dat motiveert me en zorgt voor commitment. Ik ben trots dat ik onderdeel ben van dit mooie bedrijf en dat we samen impact maken op de maatschappij.

Inge Brouwer Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Inge Brouwer
Hoofd Shared Service Center
Mail Inge Brouwer

Op de hoogte blijven van ons werk?

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Daniel Herf
Recruiter Robert Walters