Assistent Bouwmanagement

40 uur Bouwzaken Amsterdam
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Heb jij affiniteit met techniek en bouwkunde? Heb je ervaring met document- en procesbeheersing? En zie jij het zitten om dé coördinator te worden van de grote hoeveelheid specialistische kennis die nodig is voor het realiseren van nieuwe woonomgevingen in heel Nederland? Dan zoeken wij jou!

Als assistent Bouwmanagement ga je werken op de afdeling Bouwzaken, een afdeling waar veel kennis en specialisme aanwezig is. Jouw doel is om meer inzicht en overzicht te creëren in de kennis over bouwkosten, techniek en processen. De organisatie groeit en de woningbouwopgave is groot; daarom is er behoefte aan meer uniformering van werkwijzen, modellen en standaarddocumenten. Dit pak jij aan door middel van het verder opzetten, beheren en bewaken van een kennisomgeving die daaraan moet bijdragen. Je geeft dit in grote lijnen zelf vorm en legt adviezen ter besluitvorming voor aan de hoofden Projectmanagement, de afdeling Kennismanagement en het hoofd Bouwzaken aan wie jij rechtstreeks rapporteert.

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Gerben Bakker
Recruiter bij Vital Select
Solliciteer

Wat ga jij bij ons doen?

 • Je inventariseert (digitale) modellen, processen en documenten die binnen de organisatie in omloop zijn, analyseert de onderlinge samenhang en bepaalt op welke manier dit toekomstgericht vormgegeven kan worden.
 • Je beheert en corrigeert deze modellen en documenten en gaat proactief op zoek naar goede systemen en werkwijzen voor het beheer ervan.
 • Je rolt standaard en eenduidige werkwijzen uit binnen de organisatie en ondersteunt de gebruikers waar dit noodzakelijk is.
 • Je signaleert de consequenties die aanpassingen van modellen en processen met zich mee brengen en adviseert hierover.
 • Je fungeert als aanspreekpunt en adviseur voor de (kwaliteit van) kennisdeling en processen en de coördinatie hiervan.
 • Afhankelijk van de markt, economie en/of behoefte van de regiokantoren en centrale directie adviseer je over de uitbreiding en optimalisatie van de kennisomgeving die jij gaat opzetten.
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Dit ben jij

 • Je hebt minimaal 5 jaar (werk)ervaring met document- en proces beheersing in een functie zoals kwaliteitsmedewerker of coördinator Kwaliteit, Arbo & Milieu.
 • Je hebt hbo werk- en denkniveau en een opleiding afgerond in de richting van (Technische) Bedrijfskunde, (Fiscale) Economie, Rechten of Vastgoed en Makelaardij.
 • Je hebt veel kennis van systemen voor het ontwikkelen en beheren van documenten. Bovendien heb je een proactieve houding voor verbeteringen in deze beheersystemen.
 • Je hebt sterke analytische vaardigheden, let op details maar weet tegelijkertijd het overzicht te bewaren.
 • Organiseren en coördineren gaan je gemakkelijk af.

Dit bieden wij jou

 • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de cao BPD 2020-2022.
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget.
 • De kans om te werken aan inspirerende projecten, in een prettige werksfeer en met leuke collega’s.

Wie zijn wij?

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 365.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft.

We behoren tot de top 5% van beste werkgevers in Nederland volgens een werkbelevingsonderzoek uitgevoerd door het onafhankelijke bureau de MonitorGroep. Onze medewerkers behoren daarmee tot de gelukkigste in Nederland en ervaren in hun werk dat ze het beste uit zichzelf kunnen halen, hun kennis en vaardigheden kunnen benutten en bovenal: dat ze veel plezier in hun werk hebben.

Leer onze organisatie kennen

Solliciteren of meer weten?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Gerben Bakker van Vital Select. Hij doet de eerste gespreksronde en kan je natuurlijk meer vertellen over de functie en werken bij BPD. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat gevonden hebben. 

Bart Klarenbeek over werken bij BPD
Wat het werken als kostendeskundige bij BPD zo bijzonder maakt is dat we beschikken over veel kennis en data. We hebben daardoor een goed beeld van de markt, kunnen betrouwbare inschattingen afgeven, kostenbegrotingen goed beoordelen en adviseren over de bouwkosten bij complexe gebiedsontwikkelingen

Als senior kostendeskundige adviseer ik de projectmanagers van de verschillende regio’s op het gebied van bouwkosten, tijdens alle fases van een bouwproject. Elke week een ander type project uit een andere regio maakt het werk afwisselend. Ook vind ik het mooi om bij te dragen aan de budgetdoelstelling om zo ruimte over te houden voor wat een project bijzonder maakt.

Ik krijg veel verantwoordelijkheid en vrijheid binnen mijn rol en dat is prettig. Daarnaast is het contact met collega’s onderling goed en staan we naar elkaar open om over diverse onderwerpen van gedachte te wisselen. Zo blijft iedereen betrokken bij elkaar en houden we elkaar scherp en deskundig.

Bart Klarenbeek Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Bart Klarenbeek
Senior Kostendeskundige
Mail Bart Klarenbeek

Op de hoogte blijven van ons werk?

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Gerben Bakker
Recruiter bij Vital Select