Adviseur Milieu & Omgevingskwaliteit

32 - 40 uur Duurzaamheid Amsterdam
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Heb jij affiniteit met bodem- en watersystemen? Heb je ervaring met advisering over milieuvraagstukken, zoals bodemverontreiniging? En zie jij het zitten om in een team met andere specialisten invulling te geven aan BPD’s duurzaamheidsstrategie, en zo direct bij te dragen aan het realiseren van nieuwe duurzame leefomgevingen in heel Nederland? Dan zoeken wij jou!

Afdeling Duurzaamheid heeft een aanjagende, adviserende en agenderende rol in het implementeren van de BPD’s duurzaamheidsstrategie Duurzaam Versnellen. Naast het formuleren van beleid en faciliteren van kennisontwikkeling, ligt de focus ook op het ontsluiten van (externe) netwerken en partnerships en het opschalen van bewezen innovaties uit de projecten. De afdeling is verantwoordelijk voor de monitoring in het kader van Paris Proof-alignment van BPD richting de opdrachtgevers, collega’s en aandeelhouder Rabobank.

Jouw doel is om met name een bijdrage te leveren op de thema’s fysieke leefomgeving, milieu en omgevingskwaliteit. Dit pak jij aan door middel van interne- en externe advisering gericht op ontwikkelen, toepassen en verbeteren van prestaties op het gebied van milieu- en omgevingskwaliteit. Jij wordt door collega’s betrokken bij verschillende fasen van projecten; van acquisitie, conditionering, ontwikkeling tot realisatie. Jouw expertise is complementair aan de andere leden van de afdeling Duurzaamheid: de manager Duurzaamheid, adviseurs Fysieke leefomgeving, adviseur Duurzaam bouwen en de impactmanager ESG (Environmental, Social and Governance). Naast dat je intensief samenwerkt met je directe collega’s, werk je vanuit je adviesrol ook veel samen met medewerkers en management van het hoofdkantoor en de regiokantoren. Buiten de organisatie werk je met bestuurders en medewerkers van overheidsinstellingen, ontwerpers, bouwers en externe adviseurs.

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Helmus Verouden
Recruiter bij Abbott
Direct solliciteren

Wat ga jij bij ons doen?

 • In deze rol geef je voor 80% van de tijd praktische invulling op projectniveau aan onze duurzaamheidsstrategie. De overige 20% vul je op strategisch niveau in met het volgen van technische en beleidsmatige ontwikkelingen op het vakgebied en het delen van deze kennis op hoofdlijnen met collega’s op de afdeling en in de regio.
 • Je geeft intern advies over (milieu)onderzoeken, in relatie tot RO-procedures en het bouw- en woonrijp maken van nieuwe leefomgevingen.
 • Je verbindt de factoren tijd en geld van deze (milieu)onderzoeken aan de uitgangspunten voor grondexploitaties.
 • Je bent verantwoordelijk voor de kennisdeling over ontwikkelingen in wet- en regelgeving, beleidsinstrumenten en nieuwe aandachtsgebieden op het gebied van milieu, klimaatadaptatie en natuurinclusiviteit.
 • Je geeft intern en extern praktische en projectgeoriënteerde themapresentaties.
 • Je maakt ramingen van kosten en opdrachtverstrekkingen.
 • Je begeleidt en beoordeelt maatregelen en onderzoeken in alle ontwikkelfasen en adviseert over noodzakelijkheid van vervolgonderzoeken.
 • Je selecteert exploitanten, aannemers en adviseurs en stemt met hen af.
 • Je adviseert over duurzame tools, projectrisico’s en over hoe om te gaan wijzigingen in wet- en regelgeving.
 • Je schrijft en adviseert over de duurzaamheidsparagraaf bij prijsvragen en samenwerkingsovereenkomsten.
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Dit ben jij

 • Je hebt minimaal 7 jaar werkervaring in advisering over natuur- en klimaatvraagstukken.
 • Je hebt wo- werk- en denkniveau en een opleiding afgerond in de richting van Aardwetenschappen, Milieukunde, Fysieke leefomgeving of een vergelijkbare studierichting.
 • Je hebt sterke analytische vaardigheden, let op details, maar weet tegelijkertijd het overzicht te bewaren.
 • Je bent nieuwsgierig en proactief.
 • Je stelt je flexibel op en kunt zelfstandig opereren.
 • Organiseren en coördineren gaan je gemakkelijk af.
 • Het is een pre als je affiniteit hebt met data, rekenmodellen, het verkennen van beleidsinstrumenten, modelleren en GIS-bewerkingen.

Dit bieden wij jou

 • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de cao BPD 2020-2022.
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget.
 • De kans om te werken aan inspirerende projecten, in een prettige werksfeer en met leuke collega’s.
 • Een betekenisvolle baan waarin je BPD helpt bij het realiseren van zijn duurzaamheidsambities en het vergoten van de positieve impact op de wereld.
 • Een ondernemende werkomgeving waarin je veel vrijheid hebt, verantwoordelijkheid draagt en veel ruimte om nieuwe ideeën te realiseren.

Wie zijn wij?

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 375.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft.

Duurzaamheid zit in het DNA van BPD. BPD realiseert – al meer dan 75 jaar – gebiedsontwikkelingen waar mensen gezond en prettig kunnen wonen en leven. Gezondheid en sociale verbinding zijn belangrijke kernwaarden. De leefomgevingen die we maken zijn bestand tegen klimaatverandering. Ze versterken de biodiversiteit. Ze beschikken over een duurzaam energiesysteem en zijn gericht op slimme, duurzame mobiliteit. Kortom: ze nodigen uit om duurzaam en gezond samen te leven.

Leer onze organisatie kennen

Solliciteren of meer weten?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Helmus Verouden van Abbott. Hij doet de eerste gespreksronde en kan je natuurlijk meer vertellen over de functie en werken bij BPD. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat gevonden hebben.

Bekijk ook de vacature strategisch adviseur Natuur & Landschap
Sladjana Mijatovic over werken bij BPD
Bij duurzaamheid gaat het om veel meer dan milieu, energie of woningisolatie. Het gaat om prettig wonen en leven, nu en in toekomst. Het is mooi om duurzaamheid te kunnen vertalen in concrete praktische oplossingen voor bewoners. Ik werk elke dag aan iets zeer tastbaars: een duurzaam Nederland

Als manager duurzaamheid draag ik samen met mijn collega’s bij aan het versnellen van de transitie naar een duurzame samenleving. In mijn werk identificeer ik continu nieuwe thema’s op het gebied van duurzame gebiedsontwikkeling en zie ik erop toe dat vastgestelde duurzaamheidthema’s worden geïmplementeerd.

Steeds meer collega’s vinden duurzaamheid een belangrijke drijfveer in hun werk en helpen graag mee om de juiste oplossingen voor de duurzaamheidsvraagstukken te vinden. Het is prachtig om te zien hoeveel kennis we met elkaar vergaren en elkaar op die manier ook weten te vinden, te helpen en te inspireren. Zo werken we samen aan duurzame en gezonde leefomgevingen en ben ik trots dat ik hieraan een fundamentele bijdrage mag leveren.

Lees ook het interview met Sladjana en 2 collega's over de duurzame ambities van BPD.

Sladjana Mijatovic
Sladjana Mijatovic
Manager Duurzaamheid
Mail Sladjana Mijatovic

Op de hoogte blijven van ons werk?

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Helmus Verouden
Recruiter bij Abbott