Senior Verkoop Manager (gesloten)

40 uur Amsterdam Verkoop & Gebiedsmarketing Gesloten
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Wil jij bijdragen aan het commerciële succes van gebiedsontwikkeling? En zelfstandig projecten in verkoop brengen? Voor regiokantoor Noord-West op een historische locatie op de Zuidas in Amsterdam zoeken wij een Senior Verkoop Manager.

Een spin in het web in het verkoopproces die het belang van de klant voorop zet: hier ligt jouw verantwoordelijkheid. In deze rol draag jij zelfstandig zorg voor het in verkoop brengen van projecten, waarbij je targets realiseert op afzet, marge en klanttevredenheid. Je zorgt dat alle markt- en klantkennis bij de start van projecten wordt ingebracht, zet pricing in en bepaalt de te voeren verkoopstrategie. Dit met als doel onze leefomgevingen nog klantgerichter te maken.

De regio Groot-Utrecht en Het Gooi zijn de gebieden waar jij je op gaat richten. Je levert een proactieve bijdrage aan visie- en integrale strategievorming op jouw regio. Ten aanzien van de bedrijfsvoering van verwerven, initiëren en ontwikkelen en verkopen van vastgoed heb je een adviserende rol.

De directeur Verkoop & Gebiedsmarketing is hiërarchisch je leidinggevende. Functioneel word je aangestuurd door de Regiodirectie en Ontwikkelingsmanager van je regio.

Interesse?

Neem contact op met onze HR-adviseur als je meer wilt weten over de functie.

Wie zijn wij?

BPD, Bouwfonds Property Development, is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. We zijn werkzaam vanuit ruim 20 kantoren in deze landen. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 356.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is.

Waar staat BPD voor?

Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in, zowel voor huur- en koopwoningen, zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft. In die overtuiging richtten BPD en Rabobank in 2019 samen BPD Woningfonds op, volledig bestaand uit duurzame, betaalbare, nieuwbouw huurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen. BPD is onderdeel van Rabobank.

Wat ga jij bij ons doen?

Als Senior Verkoop Manager regisseer jij het verkoopproces van A tot Z. Van het bepalen van verkoop- en prijsstrategieën, het opstellen van verkoopplannen tot aan het analyseren en eventueel bijstellen van de verkoopstrategie. In dit gehele proces staat de Klant Contact Strategie voortdurend centraal. Je draagt zorg voor contacten met externe partijen, voor persmomenten en ook voor de interne communicatie van projecten in verkoop. Daarnaast lever jij actief input in planteams op basis van de klantwens. Je bent sparringpartner van onder andere de Projectmanager en geeft advies waar nodig.

BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Dit ben jij

 • Een afgeronde HBO opleiding in Makelaardij, Communicatie, Commerciële Economie of Management, Economie & Recht
 • Minimaal 5-7 jaar ervaring in leidinggeven aan, en coaching van team van verkopers (indirecte sturing aan externen)
 • Gedegen werkervaring in een verkoop gedreven organisatie in de vastgoedbranche
 • Kennis van de vastgoedbranche in regio Utrecht en Het Gooi is een sterke pré
 • Aantoonbare ervaring met het inzetten van communicatiemiddelen, organiseren van events en marketingactiviteiten
 • Kennis van CRM systemen, online marketing, marketingkennis op het gebied van doelgroepen, producten en diensten
 • Ervaring met het schrijven van verkoopplannen en marketingadviezen
 • Kennis van diverse financieringsvormen (hypotheek, NHG e.d.) en juridische kennis van zaken rondom de verkoop van een woning is een pré
 • Je bent klantgericht, sociaal en beschikt over een goede dosis overtuigingskracht.

Wat bieden wij jou?

 • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget.
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen door o.a. een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget.
 • Gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom bieden wij regelmatig de mogelijkheid om mee te doen aan een preventief medisch onderzoek.
 • Een jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging. Daarnaast bieden we uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de cao BPD.

Interesse?

Wij ontvangen graag je cv! In plaats van een motivatiebrief vragen wij je om op een originele wijze een zogenaamd verkoopplan van jezelf mee te sturen. Hoe je dat doet, is aan jou. Keep It Simple!

Mail je cv en verkoopplan voor 13 januari 2021 naar hrbpd@bpd.nl. Alleen Nederlandstalige sollicitaties worden in behandeling genomen. Acquisitie voor deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer vandaag nog

Mail ons je cv en verkoopplan

Solliciteren
Interesse?

Neem contact op met onze HR-adviseur als je meer wilt weten over de functie.

Barbara Dominicus
HR Adviseur bij BPD