Manager Communicatie regio Zuid-West

40 uur Delft Communicatie
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Ben jij die ervaren manager communicatie die graag regie pakt op communicatie bij participatie en complexe gebiedsontwikkelingen? Die zorgt dat de bedrijfsstrategie intern en extern continu tot leven komt en tot de verbeelding spreekt? En wil jij onze organisatie, thema’s en de werkzaamheden in regio Zuid-West betekenisvol op de kaart zetten? Dan is dit de perfecte baan voor jou!

Als manager communicatie word je verantwoordelijk voor het leiding, inhoud en uitvoering geven aan communicatie bij omgevingsmanagement, participatie processen en reputatiemanagement van BPD en zijn gebiedsontwikkelingen in de regio. Je houdt je bezig met de proactieve positionering van de regiodirectie en de doorvertaling van corporate thema’s in regionale communicatieprogramma’s. Indien nodig treed je ook op als woordvoerder. Je stuurt zelf geen mensen aan, maar werkt zeer actief samen met de ontwikkelings- en locatiemanagers die verantwoordelijk zijn voor onze projecten in de regio. Uiteraard zorgen wij voor voldoende middelen (waaronder budget) om je werk professioneel uit te kunnen voeren. Je rapporteert rechtstreeks aan de regiodirecteur en functioneel aan de directeur Marketing & Communicatie op het hoofdkantoor.

Interesse?

Neem contact op met onze recruiter als je meer wilt weten over de functie

Eric Blatter
Recruiter bij Novesta
Solliciteer

Wat ga jij doen bij ons?

 • De regionale organisatie en bedrijfsactiviteiten versterken en ondersteunen d.m.v. het ontwikkelen en managen van proactief communicatiebeleid rondom vaak complexe gebiedsontwikkelingen.
 • Communicatiestrategieën opzetten en inrichten / uitvoeren met als doel belanghebbenden betrekken bij ons werk in de regio.
 • Woordvoering rondom langlopende & complexe projecten - op verzoek van en samen met de regiodirecteur en ontwikkelingsmanagers.
 • De corporate thema’s: betaalbaarheid, duurzaamheid en integrale aanpak doorvertalen naar de regio.
 • Actief samenwerken met je peers in de andere regio’s en de communicatiecollega’s op het hoofdkantoor.
 • Overall: de reputatie van BPD in de regio versterken en bewaken bij zowel onze overheids- en zakelijke partners als onze klanten.
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Dit ben jij

 • HBO/WO-opleiding Communicatie, Marketingcommunicatie of Journalistiek.
 • Minimaal 8-10 jaar relevante werkervaring op het gebied van communicatie.
 • Kennis van de branche en van projectontwikkeling is een pre.
 • Ervaring in een dynamische, kennisintensieve omgeving.
 • Ruime ervaring in PR, woordvoering en storytelling.
 • Self-starter mentaliteit; je houdt ervan om zaken te doorgronden en steeds beter te maken.
 • Sterke communicatieve vaardigheden, een can-do mentaliteit en overtuigingskracht.
 • Maatschappelijk betrokken en een echte ‘verbinder’; een positieve, innemende persoonlijkheid.
 • Resultaat- en klantgericht; je beschikt over een groot aanpassingsvermogen en bent creatief.
 • Organisatiesensitiviteit is voor iemand in jouw rol vanzelfsprekend.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en geschrift).
 • Aantoonbare ervaring in het werken in multidisciplinaire teams.
 • Projecten zelfstandig van strategie tot realisatie brengen.

Dit bieden wij jou

 • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget.
 • Een aantrekkelijk mobiliteitsbudget waarmee je zelf kan bepalen hoe je je het liefst verplaatst.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de cao BPD 2020-2022.
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget.
 • De kans om te werken aan inspirerende projecten, in een prettige werksfeer en met leuke collega’s.

Wie zijn wij?

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 365.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft.

Leer onze organisatie kennen

Solliciteren of meer weten?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Eric Blatter van Novesta. Hij doet de eerste gespreksronde en kan je natuurlijk meer vertellen over de functie en werken bij BPD. Deze vacature staat ook open voor de regio Zuid en Noord-Oost en Midden.

De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat gevonden hebben. Een assessment is een verplicht onderdeel van de wervingsprocedure.  

 

Arjan de Jonge over werken bij BPD
Als adviseur ben ik voortdurend op zoek naar manieren om de communicatie van de organisatie te verbeteren. Naast de ruimte die je hier voor krijgt, is het mooie dat je het bij BPD snel en samen met deskundige collega’s in de praktijk kunt brengen. Zo leer ik iedere dag weer

De organisatiestrategie doorvertalen naar een slimme communicatieaanpak. Op basis van de laatste inzichten de digitale media-inzet optimaliseren. En verantwoordelijk zijn voor de uitvoering, zoals het creëren van relevante content voor interne- en externe doelgroepen. Geen dag is hetzelfde en voor mij is dit perfecte mix tussen strategie en uitvoering.

Bijzonder aan werken bij BPD vind ik de plezierige werksfeer en de ruimte die je als professional krijgt om vanuit vakmanschap een bijdrage te leveren aan de organisatiedoelstellingen. Het doel van de organisatie is heel duidelijk: het creëren van betaalbare en duurzame leefomgevingen zodat mensen fijn kunnen blijven wonen. Dit maatschappelijke vraagstuk boeit me enorm en ik ben er oprecht trots op dat ik me daar samen met enthousiaste en deskundige collega’s hard voor mag maken.

BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling Arjan de Jonge
Arjan de Jonge
Senior Communicatieadviseur
Mail Arjan de Jonge

Op de hoogte blijven van ons werk?

Interesse?

Neem contact op met onze recruiter als je meer wilt weten over de functie

Eric Blatter
Recruiter bij Novesta