Creating living environments

Onze onderneming houdt zich bezig met één van onze belangrijkste levensbehoeften: wonen. Met woningen, woonwijken en alle woonwensen die er leven in de landen waarin we als gebiedsontwikkelaar actief zijn: Nederland en Duitsland.

Vandaag wonen meer dan 1 miljoen mensen in wijken waarin wij de hand hebben gehad. Die hand – onze handdruk – rust op 5 pijlers:

1. Wij stellen bewoners centraal

Wij zorgen ervoor dat mensen zich echt thuis voelen in hun nieuwe wijk en huis. Door voortdurend marktonderzoek en intensief klantcontact weten we precies wat de woonwensen zijn. Samen met onze partners – overheden, ontwerpers, aannemers, adviseurs – creëren wij aantrekkelijke leefomgevingen.

Lees verder

2. Wij zorgen voor betaalbare woningen

Wonen moet voor iedereen toegankelijk zijn, zowel buiten als ín de stad. Wij zien het als onze maatschappelijke taak om betaalbare woningen aan te bieden en ervoor te zorgen dat wonen betaalbaar blijft. Onze focus op betaalbaarheid zie je terug in ons aanbod: een kwart van onze woningen kost minder dan € 220.000 en driekwart minder dan € 340.000.

Lees verder

3. Wij ontwikkelen duurzaam en verantwoord

BPD werkt nauw samen met gemeenten aan klimaatbestendige oplossingen. We kijken daarbij naar de hele leefomgeving en gaan verder dan de norm. Duurzame producttoepassingen verbinden wij aan persoonlijk voordeel. Zoals lagere woonlasten door energiebesparing. Wij geloven dat dit daadwerkelijk leidt tot groener gedrag.

Lees verder

4. Wij zoeken naar toekomstgerichte oplossingen

Door slimme innovaties door te voeren samen met ondernemende partners ontwikkelen wij wijken en woningen die klaar zijn voor nog vele generaties. Onze brede kennis van de woningmarkt en grote netwerk als marktleider helpen ons onze verantwoordelijkheid te nemen en te zorgen dat elke gebiedsontwikkeling zich kan aanpassen aan nieuwe wensen in de tijd.

Lees verder

5. Wij staan voor een integrale aanpak

Met onze partners zoeken we altijd naar een gebalanceerde afweging van alle individuele belangen voor een optimaal totaalresultaat. Gezien de omvangrijke en ingewikkelde bouwopgave van nu geloven wij dat onze integrale aanpak beste kansen biedt om steden en gebieden succesvol te ontwikkelen.

Lees verder

Dit is waar we voor staan, dit is wat partners van ons kunnen verwachten. Dit is de handdruk waarmee we projecten starten en de samenwerking met onze partners willen bekrachtigen. Zo zorgen wij voor betaalbare, duurzame, nieuwe leefomgevingen die aantrekkelijk zijn voor bewoners, nu en in de toekomst.

BPD Magazine op uw deurmat?

Twee keer per jaar gratis het BPD Magazine op uw eigen deurmat. Het magazine op echt papier met de laatste trends rond gebiedsontwikkeling.

Ja, ik wil het magazine ontvangen

Kijk ook op