Nieuwe oplossingen voor morgen

Ook over 100 jaar prettig wonen, werken en leven

Nieuwe tijden brengen nieuwe complexe opgaven met zich mee. Als marktleider in gebiedsontwikkeling wil BPD een drijvende kracht zijn in de zoektocht naar antwoorden. Met andere innoverende spelers werken we samen om slimme oplossingen te bedenken en vernieuwende concepten uit te proberen. Het speelveld is zo breed als de wereld rond is.

Lees verder

"Je moet de toekomst kunnen máken"

"Gebiedsontwikkelaars hebben altijd een horizon van vele jaren. Daarom is er geen keus: we moeten wel op de toekomst inspelen. Als je blijft wachten tot je zeker weet dat iets werkt of gemeengoed is geworden, ben je meestal te laat. Je kunt eenvoudig over de toekomst praten, maar je moet de toekomst ook kunnen maken: je woorden omzetten in daden. Dan ben je een betrouwbare partner. Voor mij is toekomstgericht ontwikkelen onlosmakelijk verbonden met betrouwbaarheid." Een interview met Frans Holleman, directeur BPD regio Noord-Oost & Midden.

Lees verder

31% van alle internationale migranten woont in Europa.

Lees verder

Olifantsgras in Zwolle

Olifantsgras wordt 4 meter hoog en kan jaarlijks worden geoogst. Het is geschikt als biobrandstof en de vezels zijn ook te verwerken tot kleding en papier.

Samen met social entrepreneur NNRGY Crops hebben BPD en Rabobank IJsseldelta de teelt van dit duurzame gewas in en om Zwolle opgezet. Er is een eerste gebied van 10 hectare beplant. "Wij zoeken naar manieren om gronden die we nog niet voor woningbouw benutten een functie te geven die aansluit bij de behoeften van nu."

Lees verder

Modulaire bouw beperkt overlast

In Laan van Spartaan worden 361 studentenwoningen gebouwd. Niet op de bouwplaats in Amsterdam-West, maar in de fabriek. Daar wordt zo’n 70% van het gebouw geprefabriceerd. De modulaire bouwwijze vermindert productietijd en afvalstromen op de bouwlocatie. "Modulair bouwen past goed bij de transitie van BPD naar een stadsontwikkelaar", vertelt Edward Zevenbergen, directeur Projecten, in deze video.

Duurzaamheid
Woningen van stro in Westwaard: leem en stro als moderne bouwmaterialen
Meer weten
Toekomstgerichte oplossingen
Column: Lof der domme mobiliteit
Meer weten
Toekomstgerichte oplossingen
Zo houden we gezinnen in de stad
Meer weten

Meer weten over dit thema?

Meld u aan om op de hoogte te blijven via onze digitale nieuwsbrief.

Ja, ik wil op de hoogte blijven