De leefomgeving bepaalt het thuisgevoel

Hoe mensen willen wonen

Je ergens thuis voelen. Dat blijkt voor de meeste Nederlanders het belangrijkst te zijn, wanneer je vraagt hoe ze willen wonen. Opvallend is dat dit thuisgevoel niet zozeer door de woning, maar door de leefomgeving wordt bepaald. Een van de redenen waarom BPD als gebiedsontwikkelaar staat voor Creating living environments.

Lees verder

"Er is te weinig aandacht voor woonwensen"

Jessie Wagenaar, directeur BPD Verkoop en Gebiedsmarketing,  over het belang van sturen op woonvoorkeuren: "Verdichting in de stad en transformatie van leegstaand vastgoed zijn belangrijk bij de realisatie van de woonopgave; dat spreekt vanzelf. Maar de doelgroep die zich in de verdichte en getransformeerde stad niet thuis voelt, moet zijn weg vinden in de bestaande voorraad en in nieuwbouw. Weten hoe mensen willen wonen, is niet genoeg. Door te sturen op de kwalitatieve voorkeur van verschillende doelgroepen, ontstaat op middellange termijn een breder palet aan keuzes en een betere woningvoorraad."

Lees verder

Hipsters zoeken meer ruimte en belanden in een Vinex-wijk.

Lees verder

Geef bewoners de ruimte

Stel de juiste randvoorwaarden en vertrouw op de bewoners: op die basis gaf BPD een aantal braakliggende kavels in beheer aan de pioniers van de nieuwbouwwijk Berggierslanden in Meppel. In 4 jaar tijd groeide hun Berggierslandengaarde uit tot een bijzonder project op het gebied van placemaking.

Lees meer

Zo koop je online een huis

In de digitale omgeving van BPD kunnen consumenten het aankoopproces van een nieuwbouwhuis digitaal doorlopen: van de 1e oriëntatie tot het plaatsen van de handtekening onder het koopcontract. Ze kunnen virtueel door hun (nog ongebouwde) nieuwbouwhuis lopen en aanpassingen aan de woning doorvoeren. In de video laten we zien hoe dit in zijn werk gaat.

Lees verder

Willemsbuiten: gezinnen in Tilburg

Lees verder

Hoge klanttevredenheid in De Nieuwe Buurt

Lees verder

Communityplanning in de wijk Prinsenpoort

Lees verder