De leefomgeving bepaalt het thuisgevoel

Hoe mensen willen wonen

Je ergens thuis voelen. Dat blijkt voor de meeste Nederlanders het belangrijkst te zijn, wanneer je vraagt hoe ze willen wonen. Opvallend is dat dit thuisgevoel niet zozeer door de woning, maar door de leefomgeving wordt bepaald. Een van de redenen waarom BPD als gebiedsontwikkelaar staat voor Creating living environments.

Lees verder

"Er is te weinig aandacht voor woonwensen"

Jessie Wagenaar, directeur BPD Verkoop en Gebiedsmarketing,  over het belang van sturen op woonvoorkeuren: "Verdichting in de stad en transformatie van leegstaand vastgoed zijn belangrijk bij de realisatie van de woonopgave; dat spreekt vanzelf. Maar de doelgroep die zich in de verdichte en getransformeerde stad niet thuis voelt, moet zijn weg vinden in de bestaande voorraad en in nieuwbouw. Weten hoe mensen willen wonen, is niet genoeg. Door te sturen op de kwalitatieve voorkeur van verschillende doelgroepen, ontstaat op middellange termijn een breder palet aan keuzes en een betere woningvoorraad."

Lees verder

Leuk, een diverse stad. Maar als de middeninkomens vertrekken, wordt de stad een plek van extremen.

Lees verder

Hotspot aan de Waal

Acht jaar lang kunnen creatieve en ambachtelijke ondernemers hun gang gaan in het voormalige Honigcomplex in Nijmegen. Het publiek heeft deze vorm van placemaking omarmd. BPD en de gemeente gebruiken de ervaringen bij het maken van de definitieve plannen voor dit gebied.

Lees verder

Zo koop je online een huis

In de digitale omgeving van BPD kunnen consumenten het aankoopproces van een nieuwbouwhuis digitaal doorlopen: van de 1e oriëntatie tot het plaatsen van de handtekening onder het koopcontract. Ze kunnen virtueel door hun (nog ongebouwde) nieuwbouwhuis lopen en aanpassingen aan de woning doorvoeren. In de video laten we zien hoe dit in zijn werk gaat.

Lees verder

Bewoners centraal
Hoe betrek je bewoners bij gebiedsontwikkeling?
Meer weten
Bewoners centraal
Wonen langs de Zuid-Hollandse kennisas biedt perspectief
Meer weten
Bewoners centraal
Het gereguleerde land krijgt weer de ruimte
Meer weten

Meer weten over dit thema?

Meld u aan om op de hoogte te blijven via onze digitale nieuwsbrief.

Ja, ik wil op de hoogte blijven