Sint-Michielsgestel, ParkHagen

De regio ‘s-Hertogenbosch heeft er een zeer hoogwaardig woongebied bij. Belangstellenden voor ParkHagen meldden zich van Antwerpen tot en met Amsterdam. Zelfs op het dieptepunt van de markt werden hier villa’s met een prijskaartje van 700.000 euro goed verkocht. Het bewijst de stelling dat consumenten in de huidige markt wel degelijk geld willen uitgeven aan wonen, mits sprake is van een bijzonder en onderscheidend concept.

‘Verleiding’ is hier het sleutelwoord. ParkHagen biedt binnen een fraaie landschappelijke setting een gevarieerd woonprogramma. Van betaalbare starterswoningen tot en met woningen waarbij kopers zelf met de architect aan de slag kunnen om hun droomhuis te ontwikkelen. De architectuur grijpt terug op de beeldbepalende signatuur van Sint-Michielsgestel van eind 19de eeuw. Dit was een van de zaken die BPD in een vroege fase neerlegde bij de woonconsument: welke sfeer moet het nieuwe woongebied krijgen? Dat bleek de architectuur van markante gebouwen in de omgeving te zijn.

Naast de woningen is door BPD veel aandacht besteed aan de inrichting van de openbare ruimte en de overgang tussen privé en openbaar terrein. Iedere woning is zo gesitueerd dat er zichtlijnen zijn naar het park, het buitengebied of het centrale plein – niemand kijkt tegen de buren aan. 

Sint-Michielsgestel, ParkHagen

Aantal en type woningen
57 woningen in diverse typen en 7 vrije kavels

Voorzieningen
Autoluw park

Architect
LSWA architecten

Landschapsarchitecten
Van Leuken en Gardens, Parks & Estates

Stedenbouwkundige
Bouwfonds Ontwikkeling

Start ontwikkeling
2008

Start bouw
2012

Oplevering
2014

Kijk ook op