Samenwerking BPD en Schouten & De Jong oude CBS-locatie

BPD en Schouten & De Jong hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor de herbestemming van de CBS-locatie in Voorburg. Beide partijen hebben als doel om de komende jaren het ruim 60.000 m2 tellend leegstaande kantoorgebouw te transformeren naar een duurzame, eigentijdse woonomgeving genaamd "In de Stadstuin". Dit past in de strategie van BPD om zich meer te richten op binnenstedelijke herontwikkelingslocaties.
  • Publicatiedatum: 3 september 2015

De samenwerking volgt op de in maart afgesloten intentieovereenkomst tussen Schouten & De Jong en de gemeente. Daarin werd de ambitie voor de (her)ontwikkeling van een duurzame en kindvriendelijke woonwijk vastgelegd, waaronder de realisatie van ruim 220 woningen en appartementen. In het plan wordt de bestaande parkeergarage, ter grote van circa 1,2 ha, hergebruikt waardoor een volledig autovrij leefklimaat ontstaat op straatniveau. Het bovengrondse kantoorgebouw wordt eind 2016 gesloopt.

Participatie in integrale gebiedsontwikkeling

BPD is zeer verheugd over de samenwerking op deze locatie: 'Participatie in integrale gebiedsontwikkeling zoals een locatie als CBS past in onze strategie om meer te investeren in binnenstedelijke herontwikkelingslocaties. Wij zien een mooie opdracht voor ons weggelegd om een nieuwe, aantrekkelijke stedelijke woonomgeving te ontwikkelen voor mensen die stedelijk willen wonen maar toch de voordelen willen blijven behouden van groen, comfort, dichtbij voorzieningen en openbaar vervoer. Alle ruimtelijke aspecten daarvan zullen onze aandacht krijgen', aldus Patrick Joosen, directeur BPD regio Zuid-West.

BPD en ontwikkelingsbouwer Schouten & De Jong hebben voor de herbestemming van het kantoorgebouw een ontwikkelingscombinatie opgericht genaamd CBS BV. BPD neemt voor dit project in het voortraject de rol van ‘trekker' in en is verantwoordelijk voor de gebiedsmarketing, branding en de verkoop van "In de Stadstuin". Naar verwachting ondertekenen de ontwikkelingscombinatie CBS BV en de gemeente Leidschendam-Voorburg in oktober 2015 hiervoor een anterieure overeenkomst.

Op de hoogte blijven van ons werk?