Bouwfonds start 1e project Waalfront Nijmegen

Maandag ondertekenden Bouwfonds Ontwikkeling, Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Standvast Wonen een overeenkomst voor de realisatie van 534 appartementen en circa 2.800 m2 commerciële ruimte aan de Handelskade in Nijmegen. Hiermee is de start ingeluid voor het project Waalfront.
  • Publicatiedatum: 16 januari 2014

In het oude industriegebied aan de Waal, grenzend aan de historische binnenstad, wordt tot en met 2030 een nieuw stadsdeel gerealiseerd met zo'n 2.000 woningen, horeca en voorzieningen aan de Nijmeegse Waalhaven. Het deelproject Handelskade bestaat uit 9 gebouwen. 'De Handelskade is een toplocatie en het plan krijgt een spannende vormgeving. Als stad hechten we groot belang aan de bouw van woningen en voorzieningen in het Waalfront: in Nijmegen verwachten we de komende jaren een flinke bevolkingsgroei', aldus de Nijmeegse wethouder stedelijke ontwikkeling Hannie Kunst.

Koop- en huurappartementen op Handelskade

De overeenkomst tussen Bouwfonds Ontwikkeling, Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Standvast Wonen betreft de afname van 366 appartementen in het project Handelskade, bestemd voor de verhuur. Syntrus Achmea neemt 187 appartementen af voor de vrije huursector, Standvast Wonen neemt 179 appartementen af voor sociale huurwoningen. De overige appartementen worden door Bouwfonds Ontwikkeling vanaf dit najaar fasegewijs in verkoop gebracht.

De bouw van de appartementen start naar verwachting in maart. Patrick Joosen van Bouwfonds Ontwikkeling: 'We zijn er trots op dat het ons gelukt is met deze partijen een belangrijke stap te zetten in de realisatie van het Waalfront. Handelskade wordt een dynamische plek aan de Waal, waar mensen kunnen wonen in een bijzonder nieuwbouwcomplex aan het water, dichtbij de binnenstad.'

Over Waalfront

De gebiedsontwikkeling Waalfront is een samenwerking tussen Gemeente Nijmegen en Bouwfonds Ontwikkeling, waarin beide partijen een aandeel van 50% hebben. De 9 appartementengebouwen zijn ontworpen door Vera Yanovshtchinsky architecten, Mulleners + Mulleners en Studioninedots. De appartementen variëren van lofts en speels ingedeelde startersappartementen, tot luxe appartementen met uitzicht over de Waal. Op de begane grond worden ateliers en woon/werkwoningen gerealiseerd. Daarnaast komt er circa 2.800 m2 commerciële ruimte (waaronder horeca), een parkeergarage voor bewoners en een binnentuin. 

Op de hoogte blijven van ons werk?