Lucht op de woningmarkt

BPD Woningfonds is op 4 november 2019 officieel opgericht. Het fonds, bedoeld om lucht te scheppen op de benauwde woningmarkt, gaat voorzien in de enorme behoefte aan goede, betaalbare huurwoningen voor de middeninkomens. Rebecca Haasdijk is de senior asset manager. ‘We kijken uit naar samenwerking met gemeenten en woningcorporaties.’

BPD Woningfonds bestaat volledig uit duurzame, betaalbare en nieuwe huurwoningen voor de middeninkomens: starters, gezinnen, zelfstandige ouderen. Met het fonds mikt BPD op vergroting van het aantal betaalbare huurwoningen en op meer doorstroming op de vastgelopen woningmarkt, vooral in stedelijke gebieden. Rebecca Haasdijk gaat samen met het team van BPD Woningfonds, het vastgoed aankopen, de interne organisatie op poten zetten en het portfolio beheren. Ze heeft zeer ruime ervaring op dit gebied. ‘Vanaf mijn achttiende werk ik al in het vastgoedbeheer, in de meest uiteenlopende functies, van technisch beheer tot senior management. Ik heb zodoende een echte praktijkleerschool doorlopen en vrijwel alles rondom nieuwbouw en huurwoningen meegemaakt.’ In 2016 was ze één van de vijf genomineerden van de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award. Ze studeerde onder meer aan de Hogeschool Rotterdam en de Amsterdam School of Real Estate. In studiejaar 2018-2019 won ze daar de prestigieuze scriptieprijs.

BPD nieuwbouw voor jong stel
Passend bij de missie

Bij BPD is ze bezig om het nieuwe BPD Woningfonds op poten te zetten. Op 4 november jl. zijn in dat verband de eerste stappen gezet: de juridische entiteiten zijn ingericht en het team is gevormd. In januari 2020 volgt een nieuwe mijlpaal: dan worden de eerste duizend (verhuurde) woningen van de interne beleggingsportefeuille van BPD aangekocht. De helft daarvan is al verhuurd, de andere helft is in aanbouw. Haasdijk: ‘En daarna gaan we door: met nieuwe projecten om het fonds te vullen en het verder inrichten van de interne organisatie.’ Voor de financiering en funding zorgt Rabobank. Het initiatief past naadloos bij de missie van de bank ‘Growing a better world together’.

Met het woningfonds gaan we een bijdrage leveren aan aantrekkelijke wijken met een mix van allerlei soorten woningen, zowel koop als huur
Rebecca Haasdijk
Rebecca Haasdijk
Senior Asset Manager BPD Woningfonds
Mail Rebecca Haasdijk

Middenhuur voor woningmarkt

Haasdijk, een ambitieuze pionier die ervan houdt om iets vanaf de grond op te bouwen, werkt bij BPD Woningfonds in een gespecialiseerd, benaderbaar team. De huurwoningen worden door BPD zelf ontwikkeld en aan het fonds geleverd. ‘We gaan sterk groeien, maar doen dat natuurlijk wel zorgvuldig. Uiteindelijk gaat het om 15 duizend huurwoningen. Daarmee gaan we een bijdrage leveren aan aantrekkelijke wijken met een mix van allerlei soorten woningen, zowel koop als huur.’ ‘Voor gemeenten en corporaties was BPD altijd al een natuurlijke partner, maar dat kan nu nog interessanter worden, omdat middenhuurwoningen steeds meer worden gezien als dé cruciale schakel voor een gezonde woningmarkt’, aldus Haasdijk.

Op de hoogte blijven van ons werk?