BPD strategisch partner Embassy Circular & Biobased Building

In 2020 is BPD strategisch partner van de Embassy of Circulair & Biobased Building, onderdeel van World Design Embassies, een programma van Dutch Design Foundation. BPD ondersteunt met het partnerschap ook de realisatie van ‘The Exploded View’, een maquette (schaal 1:4) van een woning die met circulaire methodes en biobased materialen is gebouwd. The Exploded View wordt tijdens Dutch Design Week 2020 (17-25 oktober 2020) gepresenteerd.
  • Publicatiedatum: 20 oktober 2020
BPD strategisch partner Embassy Circular & Biobased Building

The Exploded View

‘Radicaal opnieuw durven kijken naar het ontwerpen en bouwen van een woning’, daarmee zijn de pioniers uit de wereld van circulair en biobased bouwen aan de slag gegaan. The Exploded View is de verbeelding van een meerjarig onderzoeksprogramma van The Embassy of Circular and Biobased Building waarin ontwerpers, ondernemers, onderzoekers, beleidsmakers en storytellers, samenwerken. Dit project laat de bestaande en toekomstige mogelijkheden van duurzaam bouwen en wonen zien. Stichting Nieuwe Helden is onder de noemer van Biobased Creations initiatiefnemer en ontwerper van The Exploded View en The Growing Pavilion (DDW 2019) en curator van de Embassy van Biobased en Circular Building.

Betrokkenheid BPD

Afgelopen jaren was BPD de host van de Graduation Show van de Design Academy Eindhoven op het Campinaterrein. In 2019 ondersteunde BPD via BPD Cultuurfonds ‘The Growing Pavilion’, een paviljoen gemaakt van experimentele biobased materialen dat tijdens Dutch Design Week 2019 meer dan 75.000 bezoekers trok en momenteel genomineerd is voor verschillende internationale prijzen waaronder The Dezeen Awards. Met het strategisch partnerschap in 2020 draagt BPD bij aan het onderzoek naar toekomstige mogelijkheden van duurzaam bouwen en wonen. In de toekomst ervaren we hopelijk een nieuwe werkelijkheid waarbij mens, natuur, landschap en economie steeds meer in verbinding staan met elkaar. En waarbij we niet alleen uitgaan van groei, maar we ook juist staan voor ontwikkeling, waardebehoud en een betaalbare, duurzame woning voor iedereen. De kracht van onder andere kunstenaars, designers, architecten is daarbij ook van belang om gezamenlijk tot nieuwe oplossingen te kunnen komen. Na de Dutch Design Week 2020 is The Exploded View te zien als onderdeel van een online vastgoed evenement dat BPD regio Noord-Oost & Midden organiseert in samenwerking met gemeente Zwolle, provincie Overijssel, Woningcoöperatie deltaWonen, Rabobank IJsseldelta. Het onderzoek naar biobased en circulair ontwerpen, bouwen en wonen gaat daarna door. In 2021 zullen verschillende activiteiten daaromtrent worden georganiseerd. The Exploded View zal tijdens de Dutch Design Week 2021 op schaal 1:1 worden gerealiseerd.

Meer informatie over The Exploded View
BPD strategisch partner Embassy Circular & Biobased Building

Op de hoogte blijven van ons werk?