BPD partner Embassy Circular & Biobased Building, Dutch Design Week 2021

In 2021 is BPD opnieuw partner van de Embassy of Circular & Biobased Building (onderdeel van World Design Embassies, een programma van Dutch Design Foundation). BPD ondersteunt hiermee ook de realisatie van de installatie The Exploded View Beyond Building (schaal 1:1) van Biobased Creations die tijdens de Dutch Design Week (16- 23 oktober) in première gaat in Eindhoven.

The Exploded View Beyond Building

The Exploded View Beyond Building, is een iconische installatie van een huis op ware grootte dat volledig bestaat uit biobased materialen, circulaire bouwmethoden en verhalen over de veranderende waardeketen waar het onderdeel van is. Met verbeelding en verhalen neemt The Exploded View de bezoeker mee in de mogelijkheden voor een toekomst van duurzaam bouwen, wonen en leven. Bouwers, producenten, agrariërs, wetenschappers, designers, overheden, kennisinstituten, storytellers en kunstenaars zijn verenigd in The Embassy of Circular & Biobased Building.

Exploded View Beyond Building

Samenwerking

Door het partnership levert BPD een bijdrage aan het onderzoek naar de mogelijkheden van biobased materialen en circulaire methodieken zoals losmaakbaarheid, modulariteit en urban mining en waar mogelijk wordt dit verbonden met concrete opgaves in de gebiedsontwikkeling van BPD. Zo wordt de toepasbaarheid van Biobased materialen verkent op gebiedsniveau in het Hanzekwartier in de Spoorzone in Zwolle. Voor de gebiedsontwikkeling Kloostergoed Theresia in Vught betreft het een circulair en biobased community gebouw dat in samenwerking met Avans Hogeschool en TU Eindhoven wordt ontwikkeld.

City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen

Zowel Biobased Creations als BPD zijn partner van de City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen. Gemeenten, provincies, Rijk, bedrijfsleven en kennisinstellingen werken in de City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen samen. Ze hebben als doel om uiterlijk in 2023 alle projecten zo circulair mogelijk uit te vragen, zodat in 2030 circulair bouwen de standaard is.

In 2020 was BPD strategisch partner van de Embassy of Circular & Biobased Building en in 2019 ondersteunde BPD via BPD Cultuurfonds ‘The Growing Pavilion’, die te zien was op de Embassy of Circular & Biobased Building van de Dutch Design Week.

Op de hoogte blijven van ons werk?