ROBOT LOVE in Campina Melkfabriek

ROBOT LOVE, een internationale tentoonstelling op het snijvlak van kunst, design en technologie, vindt dit najaar plaats in de Melkfabriek op het voormalige Campina-terrein in Eindhoven. Een inspirerende omgeving voor deze tentoonstelling. Stichting Niet Normaal, BPD, gemeente Eindhoven, fondsen, sponsors, culturele en maatschappelijke partners, slaan de handen ineen om ROBOT LOVE mogelijk te maken.

Naar alle artikelen

Twitter LinkedIn Facebook Mail

Van 15 september t/m 2 december 2018 beantwoordt ROBOT LOVE de vraag of we met robots liefde kunnen delen. Tijdens Dutch Design Week 2017 was de Robot Love Ambassade, als onderdeel van het World Design Event, de succesvolle kick-off van ROBOT LOVE, waarin 63.000 bezoeken werden geteld in negen dagen. Zonder robots blind te omhelzen of mee te gaan in de angst voor deze nieuwkomers in ons leven, zoekt ROBOT LOVE naar mogelijke relaties tussen mens en robots. Ontwrichtende technologieƫn schudden ons wakker maar bieden ook kansen. Robots en kunstmatige intelligentie (AI) dagen ons bovendien uit om na te denken over onze menselijkheid. Wie zijn wij en wat willen we worden? Iedereen kan nu al online daten met PIP, onze chatbot en zich laten meevoeren op de spannende en fascinerende ontdekkingstour die bezoekers te wachten staat.

Nieuwe dynamische wijk in Eindhoven

Gebiedsontwikkelaar BPD is de nieuwe eigenaar van het voormalige Campina-terrein. BPD gaat de komende jaren dit intrigerende gebied tegen het centrum van Eindhoven herontwikkelen met behoud van monumentale onderdelen. Op de plaats van de voormalige Campina Melkfabriek aan het Eindhovens Kanaal verrijst straks een nieuw dynamisch deel van de stad. Een plek in een mix van functies: wonen, werken/bedrijvigheid en recreƫren, waarin de mens centraal staat. Een autovrije plek, zonder traditionele straten en stoepen, maar met shared places die aanleiding geven voor ontmoeting.

Carl Smeets, directeur BPD: 'Voordat we daadwerkelijk kunnen beginnen met de werkzaamheden, moet dit gebied ook blijven leven en gaan we zorgen voor tijdelijke activiteiten. ROBOT LOVE is het eerste grootschalige culturele evenement dat hier georganiseerd gaat worden. Wij zijn trots met dit mooie evenement al een deel van het terrein open te kunnen stellen voor het publiek.'

Over ROBOT LOVE

ROBOT LOVE is de vierde grootschalige kunstmanifestatie van de Stichting Niet Normaal, na Niet Normaal (Beurs van Berlage, Amsterdam, 2009/2010), Ja Natuurlijk (GEM, Den Haag, 2013) en Hacking Habitat (Gevangenis Wolvenplein, Utrecht, 2016).

Meer weten over ROBOT LOVE?

Bezoek de website!

Interessant? Delen! Twitter LinkedIn Facebook Mail
Kunst & Cultuur
Burgerweeshuis wint Geurt Brinkgreve Bokaal 2018
Meer weten
Kunst & Cultuur
Hoogtepunten BPD Kunstcollectie te zien in Museum Singer Laren
Meer weten
Kunst & Cultuur
BPD Cultuurfonds ondersteunt museale vernieuwing Anne Frank Huis
Meer weten