Burgerweeshuis decor voor voorstelling PoroCity

Van 21 tot en met 25 maart zal in het Burgerweeshuis de voorstelling PoroCity te zien zijn. PoroCity is een interdisciplinaire performance die het in kaart brengen van dromen, live performance, choreografie van ruimte, licht en geluid combineert op bijzondere binnen- en buitenlocaties in Nederland en daarbuiten. De internationale tournee gaat langs een serie van locaties met een bijzonder verhaal, zoals het Burgerweeshuis waar de première plaatsvindt.

Naar alle artikelen

Twitter LinkedIn Facebook Mail

PoroCity beweegt zich als een reizend organisme door gebouwen en de stad. Het is een verzameling dromen, opgetekend van mensen met verschillende culturele achtergronden, die tot één groot verhaal zijn gesmeed. Twee performers alias ‘dromers’ leiden het publiek door deze droomwereld langs verschillende ruimtes en belevingen en mappen de dromen alsof die in het hier en nu plaatsvinden.

De dromen, de locatie, het gebouw, het publiek en de voorbijgangers en de ruimte weven ze in elkaar met behulp van licht en geluid. De ongrijpbare logica die in dromen zo gewoon lijkt, versmelt met de alledaagse werkelijkheid en zo ontstaat er een derde poreuze ruimte. PoroCity zet de verbeeldingskracht aan het werk en opent de blik naar een nog onbekende wereld. Tijdens de voorstelling verplaatsen de performers zich door het Burgerweeshuis waarbij de toeschouwers meebewegen met de voorstelling.

De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stadsdeel Oost en de SED-regeling. Met dank aan Frascati Theater. BPD stelt het Burgerweeshuis beschikbaar als locatie.

Meer informatie

De voorstellingen vinden plaats op:

Kaartverkoop PoroCity (website)

Interessant? Delen! Twitter LinkedIn Facebook Mail
Kunst & Cultuur
Burgerweeshuis decor voor prototype en tentoonstelling ‘Maison d'Artiste', Schatkamer en boek
Meer weten
Kunst & Cultuur
Architectuur Film Festival Rotterdam
Meer weten
Kunst & Cultuur
BPD Cultuurfonds ondersteunt OOG Amsterdam
Meer weten