BPD Cultuurfonds ondersteunt vogelobservatorium Haringvliet

Vlakbij de Haringvlietdam realiseert Vogelbescherming een heel bijzondere natuurbelevingsplek. Een uniek vogelobservatorium in natuurgebied Scheelhoek in de vorm van een reuzenei. BPD Cultuurfonds heeft het project ondersteund.

Naar alle artikelen

Twitter LinkedIn Facebook Mail

Vogelobservatorium

Het vogelobservatorium is een bijzondere plek waar bezoekers de natuur in het Haringvliet van dichtbij en op een andere manier kunnen beleven. Het ontwerp van RO&AD en RAU Architecten is uniek in de wereld: een houten reuzenei dat alleen toegankelijk is via een tunnel. Het ei wordt volledig ecologisch gebouwd en de toegangsweg, de tunnel en het ei zullen tal van natuurverrassingen bieden.

Ambitieus natuurherstelplan

De ontwikkeling van het vogelobservatorium is een activiteit van het Droomfondsproject Haringvliet. In het Droomfondsproject werken zes natuurorganisaties – ARK Natuurontwikkeling, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Sportvisserij Nederland, Vogelbescherming Nederland en het Wereld Natuur Fonds – met steun van de Nationale Postcodeloterij samen aan een ambitieus natuurherstelplan en recreatieve impuls voor het Haringvliet. Dit doen zij in aanloop naar het op een kier gaan van de Haringvlietsluizen waarmee er weer een verbinding komt tussen zee en rivier.

Met dit project wordt met groot respect voor de natuur ook ruimte gecreëerd voor de mens en cultuur. BPD Cultuurfonds levert een bijdrage aan de realisatie van een icoon van de bredere gebiedsontwikkeling Haringvliet. De opening van het project is naar verwachting in maart/april 2019, bij de start van het broedseizoen.

Interessant? Delen! Twitter LinkedIn Facebook Mail
Kunst & Cultuur
Feestelijke onthulling Future Past Glory
Meer weten
Kunst & Cultuur
Burgerweeshuis decor voor prototype en tentoonstelling ‘Maison d'Artiste', Schatkamer en boek
Meer weten
Kunst & Cultuur
Architectuur Film Festival Rotterdam
Meer weten

Kijk ook op