Collectieve binnentuinen voor Rotterdamse Bospolder

BPD heeft samen met ERA Contour ERA de aanbesteding voor het project The Hudsons in de Rotterdamse wijk Bospolder gewonnen. De bewoners hadden een flinke stem in de keuze van het uiteindelijke ontwerp.

Naar alle artikelen

Twitter LinkedIn Facebook Mail

Volgens Robbert de Vrieze, lid van de gebiedscommissie Delfshaven en bewoner van Bospolder, ligt de kracht van deze oude wijk in de sterke betrokkenheid van de bewoners. "Voorafgaand aan de aanbesteding hebben we onderzoek gedaan onder de bewoners. Hun wensen zagen we in veel van de ontwerpen terug. Het voorstel van BPD en ERA Contour voldeed aan alle verwachtingen."

Tuinen

Er was vooral veel waardering voor de verbinding tussen privéruimte en openbare ruimte. Het ontwerp bevat 5 karaktervolle, gesloten huizenblokken met verhoogde, collectieve binnentuinen. Iedere binnentuin heeft een eigen thema, zoals een wilde bloementuin en een natuurspeeltuin. De huizenblokken komen zo te staan dat ze doorsteken en doorkijkjes bieden van de wijk naar het bijzondere Dakpark, een park op negen meter hoogte met prachtig zicht op de haven en de stad.

Buurtplein

"Deze mooie delen van de wijk zijn straks voor alle bewoners heel makkelijk bereikbaar”, aldus De Vrieze. “Er komen plekken waar we elkaar kunnen ontmoeten en waar kinderen kunnen spelen. Bij de watertrap, die ’s zomers zeer in trek is, komt een mooi buurtplein. Dat vormt straks het hart van de Bospolder."

De bewoners waren unaniem in hun keuze voor het ontwerp van BPD en ERA Contour. De jury bestond daarnaast uit vertegenwoordigers van de gemeente Rotterdam. De bouw van de 142 woningen en 24 appartementen start naar verwachting in 2018.

Interessant? Delen! Twitter LinkedIn Facebook Mail
Bewoners centraal
Hoe betrek je bewoners bij gebiedsontwikkeling?
Meer weten
Bewoners centraal
Wonen langs de Zuid-Hollandse kennisas biedt perspectief
Meer weten
Bewoners centraal
Het gereguleerde land krijgt weer de ruimte
Meer weten