De leefomgeving bepaalt het thuisgevoel

Hoe mensen willen wonen

Je ergens thuis voelen. Dat blijkt voor de meeste Nederlanders het belangrijkst te zijn, wanneer je vraagt hoe ze willen wonen. Opvallend is dat dit thuisgevoel niet zozeer door de woning, maar door de leefomgeving wordt bepaald. Een van de redenen waarom BPD als gebiedsontwikkelaar staat voor Creating living environments.

Lees verder

"Er is te weinig aandacht voor woonwensen"

Jessie Wagenaar, directeur BPD Verkoop en Gebiedsmarketing,  over het belang van sturen op woonvoorkeuren: "Verdichting in de stad en transformatie van leegstaand vastgoed zijn belangrijk bij de realisatie van de woonopgave; dat spreekt vanzelf. Maar de doelgroep die zich in de verdichte en getransformeerde stad niet thuis voelt, moet zijn weg vinden in de bestaande voorraad en in nieuwbouw. Weten hoe mensen willen wonen, is niet genoeg. Door te sturen op de kwalitatieve voorkeur van verschillende doelgroepen, ontstaat op middellange termijn een breder palet aan keuzes en een betere woningvoorraad."

Lees verder

Een woonoppervlak van 60 m2 is de ondergrens voor alleenstaanden.

Lees verder

Bospolder kiest voor BPD

Het ontwerp van BPD en ERA Contour heeft de aanbesteding voor het project The Hudsons in de Rotterdamse wijk Bospolder gewonnen. De bewoners waren unaniem in hun keuze voor dit ontwerp. Behalve uit bewoners bestond de jury uit vertegenwoordigers van de gemeente Rotterdam. De bouw van de 142 woningen en 24 appartementen start naar verwachting in 2018.

Lees verder

Zo koop je online een huis

In de digitale omgeving van BPD kunnen consumenten het hele aankoopproces van een nieuwbouwhuis digitaal doorlopen: van de 1e oriëntatie tot het plaatsen van de handtekening onder het koopcontract. Ze kunnen in virtual reality door hun nieuwbouwhuis lopen (ook al moet dat nog gebouwd worden) en aanpassingen aan de woning doorvoeren. De prijs wordt direct aan de nieuwe situatie aangepast. In een filmpje laten we zien hoe dit in zijn werk gaat.

Bekijk het filmpje

Bewoners centraal
Sturen op woonvoorkeuren
Meer weten
Bewoners centraal
Broodje aap: '60 m2 is ruim genoeg'
Meer weten
Bewoners centraal
Collectieve binnentuinen voor Rotterdamse Bospolder
Meer weten

Kijk ook op