Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Bij aankoop van een nieuwbouwwoning van maximaal € 231.132, kunt u profiteren van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dit levert u veel voordeel op.

Rentevoordeel bij NHG

Met de Nationale Hypotheek Garantie betaalt u namelijk een lagere hypotheekrente. Die rentekorting kan oplopen tot 0,8%, waardoor u honderden euro's per jaar kunt besparen.

Sinds 1 juli 2015 geldt dat de maximale koopsom voor nieuwbouw met meerwerk, exclusief 5% bijkomende kosten € 231.132 bedraagt. Dit houdt in dat u uw woning kunt financieren met NHG, wanneer de totale kosten - inclusief notariskosten, afsluitprovisie en overige kosten, niet meer bedragen dan € 245.000.

Wat is NHG?

De NHG is een garantie op hypothecaire leningen voor de aankoop en verbetering van een eigen woning. Door deze garantie van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), is de geldverstrekker zeker dat de lening wordt terugbetaald.

Moet de woning onverhoopt worden verkocht en is de opbrengst lager dan de hypotheekschuld, dan betaalt het WEW de restschuld aan de geldgever.

Zoek nu je nieuwbouwhuis

of bekijk de voordelen van nieuwbouw

Meer weten over de Nationale Hypotheek Garantie? Kijk dan op www.nhg.nl of op de site van Eigen Huis.

Kijk ook op